Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Nazad
Your Selection (1)
Nazad
42 27.7g / 42%
44 65.4g / 44%
14 22.5g / 14%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

(0)
35 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pasta
200  g
Pileće meso
2  Češanja
Beli luk
15  g
Sveži bosiljak
5  g
Limunov sok
100  g
Čeri paradajz
0.25  c
Maslinovo ulje
2  sup. Kašike
Balzamiko sirće
20  g
Pesto sos
1 
Crni luk
0.33  c
Rendani parmezan

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
65.5 g
Energija
559.62 kcal
Masti
27.73 g
Belančevina
22.54 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

35 Мinuta
  • Korak 1

    10 Min
    Prema uputstvu skuvajte pastu, dodajte malo soli. Kada se skuva, procedite i stavite sa strane – neka ostane topla.
  • Korak 2

    5 Min
    U blender stavite čenove belog luka dok se skroz ne samelju. Dodajte sveži bosiljak, limunov sok, C biber i so po ukusu. Dok je blender uključen polako dolivajte maslinovo ulje dok smesa ne postane polu-tečna.
  • Korak 3

    5 Min
    Preko traka crnog luka namažite balzamiko sirće, kao i preko pilećeg belog mesa. U aluminijumsku foliju stavite cherry paradajz, a zatim zatvorite sa svih strana.
  • Korak 4

    10 Min
    Na vreli tiganj stavite piletinu, luk i aluminijumske loptice sa paradajzom. Pecite sve dok luk ne postane mekan, a cherry paradajz se otvori. Sklonite luk i paradajz, a piletinu pecite dok ne bude skroz gotova. Kad je sve gotovo, iseckajte piletinu na kockice, dodatno usitnite crni luk.
  • Korak 5

    5 Min
    U činiju sa pastom ubacite pesto sos, paradajz, crni luk i piletinu. Promešajte sve lagano. Dodajte malo parmezana u celu smesu. Preostali parmezan pospite preko svake porcije za dekoraciju.
Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 1 od 5

Korak  1
Sastojci: Pasta

Prema uputstvu skuvajte pastu, dodajte malo soli. Kada se skuva, procedite i stavite sa strane – neka ostane topla.

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 2 od 5

Korak  2
Sastojci: Svež Bosiljak, Limunov sok, C Crni biber u zrnu 20g, Maslinovo ulje, Beli luk

U blender stavite čenove belog luka dok se skroz ne samelju. Dodajte sveži bosiljak, limunov sok, C biber i so po ukusu. Dok je blender uključen polako dolivajte maslinovo ulje dok smesa ne postane polu-tečna.

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 3 od 5

Korak  3 Korak  3 Korak  3
Sastojci: Balzamiko sirće, Piletina, Paradajz

Preko traka crnog luka namažite balzamiko sirće, kao i preko pilećeg belog mesa. U aluminijumsku foliju stavite cherry paradajz, a zatim zatvorite sa svih strana.

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 4 od 5

Korak  4 Korak  4 Korak  4
Sastojci: Luk, Piletina, Paradajz

Na vreli tiganj stavite piletinu, luk i aluminijumske loptice sa paradajzom. Pecite sve dok luk ne postane mekan, a cherry paradajz se otvori. Sklonite luk i paradajz, a piletinu pecite dok ne bude skroz gotova. Kad je sve gotovo, iseckajte piletinu na kockice, dodatno usitnite crni luk.

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 5 od 5

Korak  5 Korak  5
Sastojci: Paradajz, Luk, Piletina, Pesto sos, Rendani Parmesan

U činiju sa pastom ubacite pesto sos, paradajz, crni luk i piletinu. Promešajte sve lagano. Dodajte malo parmezana u celu smesu. Preostali parmezan pospite preko svake porcije za dekoraciju.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.