Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
SEM_10 reasons_why_you_should_start_cooking

10 razloga da počnete da kuvate

Uz ubrzan tempo današnjice, kuvanje nam lako sklizne sa liste prioriteta. Neki ljudi kuvanje smatraju osnovnom veštinom koja lako može da postane hobi. Zašto? Zato što, pored toga što sa sobom nosi mnogo zdravstvenih benefita i štedi vreme i novac, kuvanje može biti i dobar način za opuštanje.

1. Domaća hrana je ukusnija
Da li i vi mislite da nema ničeg boljeg od mamine kuhinje? To je zato što je domaća hrana sveža, intenzivnijeg i boljeg ukusa. Pored toga, recepti koji su nekada delovali komplikovano, sada se spremaju mnogo jednostavnije, uz mešavine začina kao što su: Maggi Idea of ​​the Day Baked Potatoes ili Maggi Idea of ​​the Day Fraged Chicken. Kada počnete da kuvate, videćete da su jela koja sami spremamo daleko ukusnija od onih koja se služe u restoranima.

2. Uštedite novac za stvari koje niste mogli da priuštite
Ako stavite na papir troškove domaćih kuvanih jela, lako ćete uvideti koliko novca se štedi u poređenju sa odlaženjem u restorane. Na primer, porcija paste bolonjeze pripremljena uz Maggi Ideea Zaghea Spaghete Bolognese je duplo jeftinija nego porcija koju biste poručili u restoranu.

3. Kuvanje nas uravnotežuje na emotivnom i duhovnom planu
Kada kuvamo, vrlo je verovatno da će nas same namirnice zainteresovati, pa ćemo se pitati koje je poreklo, kakva je tekstura i kakav je ukus pojedinih namirnica. Sam proces kuvanja zahteva pažnju i brigu, i na taj način se razvija odnos sa hranom koju spremamo. Tokom kuvanja, um se utišava, bistri i dovodi u stanje ravnoteže, jer nam je pažnja kompletno usmerena na samu pripremu, i ne mislimo o brigama koje nas opterećuju.

4. Spaja porodicu i prijatelje
I najobičniji obrok je ukusniji ako ga delimo sa ljudima koje volimo. Kada kuvamo za porodicu, važno nam je da budu zadovoljni.
Baš zato, ohrabrujemo vas da počnete da kuvate, makar i najjednostavnije recepte. Uz Maggi The Idea of ​​Penne, jelo koje će okupiti drage osobe je spremno za 25 minuta. Uvereni smo da će ih oduševiti vaša kuhinja!

5. Osećaćete se bolje
Kada kuvamo, sami biramo sastojke i imamo kontrolu nad kvalitetom, količinom i cenom hrane. Možemo sami da osmislimo izbalansiran jelovnik od ukusnih jela koje volimo. Kada imamo kontrolu nad onim što unosimo, biraćemo samo najkvalitetnije sastojke, sami ćemo određivati količinu ulja, šećera i soli, i samim tim ćemo imati kontrolu nad sopstvenim zdravljem.

6. Razvićemo i druge veštine
Iako je u savremenom svetu kuvanje stvar izbora, i dalje se smatra jednom od osnovnih veština koje čovek uči. Ako počnete malim koracima, odnosno receptima koji se lako spremaju, iznenadiće vas motivacija i entuzijazam kojim ćete poželeti da spremate i komplikovanija jela. Proces učenja kuvanja je sličan učenju ostalih veština. Prema tome, veće su šanse da se oprobate i u nekom novom hobiju koji će vas opustiti i uz koji ćete se dalje razvijati kao ličnost.

7. Više inventivnosti i kreativnosti
Iako možda niste razmišljali na taj način, možemo reći da kuvanje predstavlja aktivnost koja vam omogućava slobodu da se igrate sastojcima. Bilo da najviše volite salatu sa vama svojstvenim sastojcima ili za piletinu koristite posebnu mešavinu začina, kada kuvate, vi dajete mašti na volju. Za dane tokom kojim ne budete imali inspiraciju, tu je Maggi Ideea Zilei, i savršena kombinacija sastojaka za različita jela je zagarantovana.

8. Opušta i umanjuje stres
Kao i druge rekreativne aktivnosti kao što su slikanje, sviranje, heklanje, i kuvanje nas opušta i umiruje. Zašto? Sva pažnja vam je usmerena na jednu stvar, na pripremu hrane u kojoj ćete uživati sa dragim osobama. Kada nam pažnja nije rasuta na mnogo stvari, osećamo se smirenije, opuštenije, i samim tim, manje smo podložni stresu.

9. Bolje ćemo organizovati vreme
Kada sami kuvamo, imamo kontrolu nad utrošenim vremenom. Uštedećemo silno vreme koje provedemo u biranju, čekanju, obedovanju i plaćanju računa u restoranu. Dodatan savet je da kuvate ujutru, i na taj način obezbedite dovoljno energije za čitav dan. Više energije, više vremena, manje stresa.

10. Podstiče dalji razvoj
Samim tim što ćete se osećati bolje, i fizički i psihički, bićete samouvereniji i usmereni ka daljem razvoju. Kada je naš jelovnik izbalansiran, život nam je mirniji. Činjenica da ćete uštedeti novac znači da ćete moći taj isti novac da uložite u nešto što vam je potrebno i što dugo želite.

Iz svih ovih razloga, kuvanje će vam postati omiljena aktivnost, ali će vam i obezbediti vreme tokom kog možete postati mnogo zadovoljniji sobom.

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja