Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Al dente

Al dente

Al dente je fraza koja potiče iz italijanskog jezika i odnosi se na teksturu paste ili pirinča nakon kuvanja. Kada je nešto skuvano al dente, to znači da je spolja meko, a iznutra blago tvrdo - a prema najpoznatijim svetskim kuvarima, to je tekstura savršene paste!

Bez obzira na vrstu paste koju ste kupili, vreme kuvanja je verovatno napisano na samom pakovanju. Ipak, najbolje je osloniti se na sopstveni instinkt. Uz savete date u nastavku, možete računati da će vaša pasta uvek biti savršena.

Kako do savršene paste?

Pasta se relativno lako priprema, a kada obratite pažnju na pojedine detalje, nešto uobičajeno možete učiniti potpuno nesvakidašnjim.

1. Prvo treba da odaberete vrstu testenine u skladu sa željenim sosom. Na primer, ako ćete koristiti fini sos na bazi pavlake špagete su idealan izbor, a ako ćete pastu zapeći sa mesom ili povrćem, onda treba da odaberete pene;

2. Za pripremu paste odaberite dovoljno veliku šerpu i u nju sipajte vodu - ovo vam garantuje da će svi delovi paste biti jednako kuvani;

3. Možete posoliti vodu pre ili nakon što proključa - mišljenja su u ovom pogledu podeljena, ali vi isprobajte obe opcije kako biste proverili da li to pravi ikakvu razliku;

4. Važno je da voda proključa pre nego što ubacite pastu!

5. Nemojte izlaziti iz kuhinje dok se pasta kuva, jer je važno da je povremeno promešate;

6. Proverite tvrdoću testenine otprilike dva minuta pre preporučenog vremena kuvanja. Ako je meka spolja, a tvrđa iznutra, to znači da je al dente i da je gotova!

7. Sačuvajte šolju vode u kojoj se pasta kuvala - to će sosu dati naročitu teksturu bez potrebe za dodavanjem brašna ili ostalih namirnica koje bi poslužile kao zgušnjivači;

8. Stavite sos preko paste.

Uživajte u obroku!

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja
  • Izjava o pristupačnosti