Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
SEM_How_to_obtain_the_most_delicious_stuffed_pepper

Kako napraviti najukusnije punjene paprike

Španci pune paprike kinoom, Grci maslinama, origanom i drugim začinskim biljem, Meksikanci sirom, Libanci braon pirinčem i pinjolima. Rumuni paprike pune mesom, pirinčem i povrćem. Iako svi znamo za ovo jelo, u nastavku vam dajemo nekoliko saveta koje verovatno niste čuli do sada.

1. Paprike obavezno zatvorite sopstvenim vrhovima. Treba da budu zatvorene pre nego što ih stavite u šerpu. Ako se odlučite da ih zatvorite, na primer, kolutovima paradajza, vrhove paprika stavite direktno u šerpu radi boljeg ukusa.

2. Kada spremate punjene paprike, koristite okruglu šerpu. Tako ćete dobiti vizuelno reprezentativniji obrok.

3. Ako imate nekoliko punjenih paprika i ne želite da upropastite jelo, stavite svaku papriku u modlu za mafine. Tako ih, čak, možete i poslužiti.

4. Navikli smo da paprikama odsecamo vrh kada ih punimo. Sada ćemo vam predstaviti alternativan način pripreme. Savremeni kuvari paprike seku po dužini. Ne samo da jelo ovako izgleda bolje, već je paprike isečene na ovaj način mnogo lakše napuniti, pa će vam biti potrebno manje vremena za pripremu.

5. Ako koristite fil koji niste prethodno skuvali, nemojte preterivati sa količinom i ostavite dovoljno prostora da se sve jednako skuva.

6. U većini slučajeva se nadev za paprike priprema unapred, pa isto tako možete unapred pripremiti i paprike. Na taj način se neće desiti da se fil isuši dok se paprike skuvaju, a i uštedećete na vremenu. Ako se odlučite za ovu opciju, paprike možete pripremiti na dva načina:
- Stavite ih u rernu na nekoliko minuta
- Podgrejte ih u mikrotalasnoj pećnici nekoliko minuta

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja
  • Izjava o pristupačnosti