1. Paprike obavezno zatvorite sopstvenim vrhovima. Treba da budu zatvorene pre nego što ih stavite u šerpu. Ako se odlučite da ih zatvorite, na primer, kolutovima paradajza, vrhove paprika stavite direktno u šerpu radi boljeg ukusa.
2. Kada spremate punjene paprike, koristite okruglu šerpu. Tako ćete dobiti vizuelno reprezentativniji obrok.
3. Ako imate nekoliko punjenih paprika i ne želite da upropastite jelo, stavite svaku papriku u modlu za mafine. Tako ih, čak, možete i poslužiti.
4. Navikli smo da paprikama odsecamo vrh kada ih punimo. Sada ćemo vam predstaviti alternativan način pripreme. Savremeni kuvari paprike seku po dužini. Ne samo da jelo ovako izgleda bolje, već je paprike isečene na ovaj način mnogo lakše napuniti, pa će vam biti potrebno manje vremena za pripremu.
5. Ako koristite fil koji niste prethodno skuvali, nemojte preterivati sa količinom i ostavite dovoljno prostora da se sve jednako skuva.
6. U većini slučajeva se nadev za paprike priprema unapred, pa isto tako možete unapred pripremiti i paprike. Na taj način se neće desiti da se fil isuši dok se paprike skuvaju, a i uštedećete na vremenu. Ako se odlučite za ovu opciju, paprike možete pripremiti na dva načina:
- Stavite ih u rernu na nekoliko minuta
- Podgrejte ih u mikrotalasnoj pećnici nekoliko minuta