Odgovarajuće posude
Obezbedite posude koje su pogodne za sve vrste obroka, na primer: posude u kojima možete poneti supe, posude sa pregradama za glavno jelo i prilog, posude za salate i sl. Što više vrsta posuda imate, lakše će vam biti da se odlučite šta da ponesete.
Birajte jela koja se lako spremaju
Čak i kada ste prezauzeti, postoje načini na koje možete sebi priuštiti kvalitetan obrok koji se brzo i lako sprema. Pasta je jedno od najjednostavnijih jela za poneti. Maggi Idea vam obezbeđuje osnovni sos za špagete karbonara, milaneze, bolonjeze i pene arabijata, od sastojaka koje dobro poznajete. Tako da, za 25-35 minuta pripreme možete dobiti obrok koji ste sami napravili, a koji je ukusan kao da je iz najboljeg restorana.
Ne zaboravite da kombinujete proteine i vitamine
Za sotiranje povrća u maslinovom ulju potrebno je svega nekoliko minuta, isto kao i za kuvanje. Dodajte malo soli, bibera i omiljene začine, kao i začinjenu piletinu spremljenu uz Maggi Idea of the Day, i okusite najukusniji ručak ikada! Uvereni smo da ćete otvoriti apetit i vašim kolegama.
Kuvajte ujutru
Pored svih aktivnosti, uveče nemamo dovoljno energije za kuvanje. Zato možete kuvati ujutru i obezbediti sebi dovoljno energije za čitav dan. Pored toga, hrana će biti sveža i samim tim ukusnija!
Napravite kalendar
Uzmite list papira, nacrtajte tabelu za pet radnih dana tokom četiri nedelje, prisetite se svojih omiljenih jela i odredite šta ćete kog dana spremati. Na taj način ćete unapred znati šta treba da kupite u marketu tokom vikenda, imaćete uvid u to šta jedete i bolje ćete se organizovati. Ako imate mnogo ideja, ne zaboravite da Maggi Ideea Zilei može da vam osigura divnu mešavinu začina za različite vrste pasta.
Kupovinu obavljajte tokom vikenda
Pored toga što će vam uštedeti vreme, sastavljanje spiska za kupovinu će vas dodatno opustiti. Ne zaboravite na prethodni savet: napravite kalendar. Na taj način će vaši obroci biti organizovani i izbalansirani, a kuvanje vam više neće biti teret.
Uz ove savete obezbedićete sve što vam je potrebno za preukusne obroke za poneti. Uz to, motivisaćete kolege da i oni to učine, pa ćete imati i priliku da sa njima delite kulinarske savete.