Supa od povrća
1. Posna supa sa povrćem i domaćim rezancima
Ovo je veoma jednostavan recept za posnu supu od korenastog (paškanat, celer, šargarepa) i ostalog povrća (paprike, krompir). Najbolji deo su, pak, domaća rezanca. Naš savet je da ih pripremite unapred. Ako nemate vremena, možete koristiti i kupovna rezanca bez jaja. Recept za supu od povrća možete pročitati ovde.
2. Čorba od kupusa
Idealan izbor je ukusna čorba od kupusa, ostalog povrća (krompir, paprika, crni luk) i belog luka. Na kraju pripreme, da biste oplemenili ukus, možete dodati jaje i kiselu pavlaku. Recept za čorbu od povrća možete pročitati ovde.
3. Čorba od belog pasulja
Ova kisela čorba od pasulja i limuna nas uvek podseti na detinjstvo. Za manje od 60 minuta imaćete gotovu čorbu koju možete poslužiti uz rendani parmezan. Recept za čorbu od pasulja možete pročitati ovde .
4. Jednostavna čorbica od povrća
Ako tražite nešto što se lako sprema, na pravom ste mestu. Povrće (crni luk, šargarepu, krompir, paradajz, celer, praziluk) je potrebno oprati, iseći i staviti da se kuva, a kada bude gotovo, možete začiniti sokom od limuna. Ceo recept pročitajte ovde.
Potaž
1. Potaž od povrća
Posni potaž idealan za hladno vreme. Ovde možete pronaći jednostavan recept, a sve što treba da uradite jeste da operete, isečete i skuvate povrće. Kada je gotovo, možete dodati iseckan peršun i poslužiti uz krutone.
2. Potaž od pečuraka
Ovo je potaž koji, verovatno, ima najintenzivniji ukus. Potrebni su vam još i crni i beli luk, celer i krompir. Po želji, možete dodati maslinovo ulje i peršun. Inspiraciju možete pronaći ovde.
3. Potaž sa sirom
Potaž sa sirom je jedinstvenog, prefinjenog ukusa. Potrebni su vam čedar, crni luk i paprike. Saznajte kako da pripremite ovaj potaž ovde.
Knedle
1. Povrtna supa sa knedlama
Moramo da priznamo da nam je supa sa knedlama omiljena. Prigodna je za svaku priliku, a naročito za zimske dane kada sedimo u kućama i gledamo sneg kako veje. Ovo je jednostavan recept, a najizazovniji deo je pravljenje knedli od griza. Recept možete pročitati ovde.
2. Pileća supa sa knedlama
Povrće, pileće grudi, knedle i zeleniš. To su glavni sastojci koji vam garantuju ukusan obrok.
Želite li ceo recept? Možete ga pročitati ovde .
Pileće supe
1. Pileća supa sa pavlakom
Iznenadite goste pilećom supom sa povrćem, kiselom pavlakom i zelenišem. Ova supa se kuva polako, na tihoj vatri, tako da svi ukusi dođu do izražaja. Recept možete pročitati ovde.
2. Pileća supa sa pirinčem
Ovu supu će obožavati sve generacije. Potrebno vam je povrće (šargarepa, paškanat, celer, crni luk), pirinač i piletina. Poslužite dok je toplo sa ljutom ukišeljenom papričicom. Recept možete pročitati ovde.
Supe
1. Goveđa supa
Goveđa supa je svima omiljena, jer je ukusna, lagana i odlična za zimski period. Potrebno vam je povrće (paprika, crni luk, šargarepa, paškanat, celer, grašak, boranija, krompir), bujon, pasta od paradajza i sok od limuna.
Recept možete pročitati ovde.
2. Pileća supa na grčki način
Ovo je recept za pileću supu sa mnogo povrća (crni luk, šargarepa, paprika, celer), pirinčem i kiselom pavlakom. U ovom jelu ćete zagarantovano uživati i vi i vaši gosti. Recept možete pročitati ovde.
3. Supa sa ćuftama
Sigurno ste svi makar jednom probali supu sa ćuftama, a ako niste, sada je pravi trenutak. Potrebno vam je mleveno meso, povrće, griz, zeleniš i malo veštine.
Recept možete pročitati ovde.
Ovo su naše preporuke za supe i čorbe u kojima možete uživate tokom hladnih dana. Ako želite više predloga, pogledajte ovde, a ako su vam supe omiljeni deo ručka, više predloga pogledajte ovde.