Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
SEM_Tips_for_a_fluffy_omlette

Saveti za pripremu vrhunskog omleta

Većina ljudi smatra da je omlet dobar predlog za ukusan doručak. Ne samo da ga možemo spremati sa različitim sastojcima (sir, povrće, zeleniš, slanina), već predstavlja i odličan izvor energije. Toliko je popularno jelo da ga, pod različitim imenima i sa različitim sastojcima, možemo pronaći širom sveta: nargesi -iliti omlet sa spanaćem u Iranu, fritata na italijanskom, tortilja na španskom jeziku, odnosno khai chiao u tajlandskoj kuhinji.

1. Odaberite sastojke za omlet - najbolje je ne koristiti više od 2-3 sastojka. Za klasičan omlet možete koristiti čedar, šunku, pečurke, paprike ili paradajz, luk, sveže začinsko bilje. Ako želite da napravite naročit omlet, odaberite brokoli, bri ili kukuruz i salsu.

2. Pažljivo odaberite tiganj - kada pravite omlet treba da koristite onaj sa nelepljivim dnom. Zagrejte tiganj do srednje-jake temperature, stavite kašičicu putera i ulijte jaja sa željenim dodacima. Za okretanje upotrebite silikonsku špatulu. Promrdajte tiganj levo-desno, kako biste oslobodili omlet i odlepili ivice.

3. Vodite računa o jajima koja ćete koristiti - uvek treba da budu na sobnoj temperaturi pre korišćenja.

4. Ako želite da vam omlet bude mek i vazdušast, dodajte mleko ili neutralnu pavlaku. Na svako jaje treba staviti po jednu kašiku mleka/pavlake.

5. Dobro umutite jaja - da bi omlet bio vazdušast, potrebno je da dobro umutite jaja. Poželjno je da za to koristite viljušku ili žicu, a ne mikser. Ako vam se pravi sufle-omlet, najpre umutite belanca, pa onda dodajte žumanca.

6. Ne dozvolite da zagori - ovo jelo je nežno i ne sme da se prepeče, naročito ako ciljate da dobijete vazdušastu strukturu. Prvo uključite ringlu na jaku temperaturu, a zatim smanjite na slabiju.

7. Najpre pripremite sve sastojke - omlet se veoma brzo pravi, tako da je poželjno da prvo obavite pripremu i sečenje ostalih sastojaka i tek onda stavite jaja u tiganj.

8. Omlet se sprema u tiganju koji je poklopljen. Ovaj način pripreme vam garantuje ukusan i vazdušast omlet.

9.Ako se odlučite za omlet sa zelenišem (peršun, mladi luk, bosiljak i sl.), isti stavite tek pošto ste sklonili omlet sa vatre, tokom serviranja.

Mmmm…pošla nam je voda na usta!

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja