Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti

Seckajte kao profesionalac uz ovih 6 jednostavnih trikova

Seckanje je osnovna kuvarska veština, a ako ga radite pravilno brže ćete spremati jela i biće mnogo bolja. Noževi su alat za seckanje, ali nisu jedini. Pogledajmo koji to još alati mogu da se koriste da seckate kao profesionalac.

1. Začinsko bilje seckajte mecalunom
Teško vam je da seckate začinsko bilje nožem? Slažemo se! Probajte mecalunu na ruzmarinu. Videćete koliko je brzo i lako, a sav zeleniš će se pretvoriti u fino seckano savršenstvo.

2. Secite začinsko bilje makazama:
Ovo možete koristiti kada vam začinsko bilje ne koristi za dekoraciju. Stavite samo zeleniš u posudu, kao cveće u vazu i seckajte listiće kuhinjskim makazama.

3. Seckajte povrće sekačem za picu
Da, ovaj alat se ne koristi samo za testo i picu. Sa njim lako možete da isečete paprike, šargarepe, a krastavce čak i na listiće.

4. Seckanje cherry paradajza
Neka digne ruku onaj ko se mučio da iseče cherry paradajz ili grožđe. Imamo rešenje. Sve te klizave sastojke možete da stavite između između 2 daske. Tako ćete osigurati da se ne mrdaju (ne pritiskajte prejako da ih ne biste zgnječili). Nožem prođite između dve daske i dobićete 2 savršene polovine.

5. Sečenje lubenice:
Kako poslužiti lubenicu? Poslužite je u kockama i vaši gosti neće morati da je sami seku na kriške i umažu se. Evo kako to možete da uradite. Odsecite malo sa vrha i dna lubenice, a zatim nastavite sa ljuštenjem - trebaće vam veći nož. Zatim je presecite na pola, a onda na jednake delove. Delove poređajte na dasku za sečenje i isecite ih na kocke.

6. Savršeni žilijen
Seckanje povrća poput šargarepe i tikvice na žilijen, kako biste ih dodali u nudle je dosta teško, ali postoji rešenje i za to. Prvo, presecite povrće na pola, a zatim nožem napravite duboke rezove preko svake polovine. Rezove napravite onolike koliko želite da vam bude žilijen. Zatim uzmite ljuštilicu i oljuštite žilijen!

Kuhinjski trikovi

Kuhinjski trikovi

Borite se sa ostacima hrane? Zamrznite ih u vakuumskom pakovanju kako biste sačuvali svežinu. Kada ih podgrevate, dodajte malo vode kako bi se povratila vlažnost.
Saznajte više
  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja