Planiranje obroka

Kada ste zauzeti, planiranje obroka je veoma korisno, naročito ako imate decu. Štedi vreme, a najčešće i novac. Osim toga, to je odličan način da svoju decu uključite u kuvanje. Na primer, sastavite spisak od 10 omiljenih obroka i planirajte pripremu jednog od tih omiljenih porodičnih obroka jednom nedeljno.

Ideje za jela

Želite da na trpezu iznesete obrok koji svi vole, koji je zdrav i hranljiv i da, po mogućnosti, svaki dan to bude nešto drugačije. Smišljanje obroka koje ćete spremati je verovatno i vama najizazovniji deo. Razmotrite, na primer, uvođenje teme dana. Tako ćete brže smisliti šta možete da spremite, a uvek ćete se hraniti raznovrsno.

Kuvanje sa decom

Kuvanje sa decom - možda nije brže, ali je zabavnije. Ako vam pomognu u pripremi jela, veća je verovatnoća da će sve i pojesti! Čak i za najmlađe uvek postoji zadatak koji mogu da obave u kuhinji. Prikupili smo ideje za kućne poslove i zadatke za decu uzrasta od 3 do 12 godina.

Deca za stolom

Obedovanje je momenat u kom ste svi zajedno i možete da razgovarate. Lepo je kad se ono što je skuvano s ljubavlju i jede sa zadovoljstvom. Kako da obedovanje sa decom pričinjava veće zadovoljstvo pročitajte ovde.

Za kraj - pospremanje

Pospremanje i skladištenje važan su deo kuvanja. Kako da deci (i vama) pospremanje stola bude zanimljivije? Šta bi trebalo biti gde čuvati u frižideru? Mi ćemo vam pomoći savetima i idejama. Savete za pospremanje nakon obroka i skladištenje pročitajte ovde.