Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Tradicionalno jelo u zdeli

Tradicionalni recepti za vaše bake i deke

Ove zime preporučujemo da praznike proslavite na rumunski način, uz tradicionalna jela u kojima ćete uživati sa najmilijima. Pripremili smo vam ideje za praznične obroke - od kuvanog vina, preko kiselog kupusa, bifteka, hladnog mesa, do kolača i kroasana.

Domaći hleb
Svi znamo da je najlakše kupiti hleb, ali ako želite da impresionirate goste, preporučujemo vam da zasučete rukave i počnete da mesite. Postoji li šta bolje od parčeta vrućeg hleba? Čime želite da zadivite svoje najbliže?

Domaće kobasice
Zimski praznici nisu potpuni bez začinjenih i preukusnih kobasica. Vaši baka i deka će se oduševiti ako probaju:
- domaće svinjske kobasice
- jagnjeće kobasice kuvane u vinu

Aspik
Kada pomislimo na Božić, sigurno će nam na pamet pasti i pihtije. Iako možete napraviti hladno predjelo od piletine, ćuretine ili više vrsta mesa, preporučujemo da za ovaj recept koristite svinjetinu.

Čorba sa ćuftama
Ovu čorbu je lako napraviti, a ako dodate pavlaku, papričice i sirće, ukusan obrok je zagarantovan. Pogledajte naš recept za čorbu sa ćuftama.

Salata
Ova salata je pogodna za svečane prilike, lako se pravi i veoma je ukusna. Možete je napraviti sa krastavčićima, pečurkama, govedinom ili piletinom. Naši predlozi su:
- salata sa piletinom
- salata sa pečurkama, bez mesa
- salata sa krastavčićima i govedinom

Svinjski stek
Svinjski stek je dobar predlog za porodični obrok, naročito za Božić. Ako ga poslužite uz željeni prilog, dobićete izuzetno ukusan obrok. Isprobajte naše recepte:
- svinjski stek sa sosom od senfa
- svinjski stek u glinenoj posudi

Kupus
Sarme su neizostavni deo božićne trpeze. Bilo da ih pravite u listu kupusa ili vinove loze, ili se pak odlučite za seckanu sarmu, sigurni smo da će vaši najmiliji uživati. Pogledajte naše recepte:
- posne sarmice od vinove loze
- sarme sa pečurkama
- sarme sa svinjskim mesom

Kuvano vino
Zima prosto ne može da prođe bez šolje dobrog kuvanog vina. Za začinjavanje preporučujemo: štapiće cimeta, kardamon, koru pomorandže, koru limuna, karanfilić, zvezdasti anis, crni biber, ljutu tucanu papriku, đumbir.

Slatki hleb
Verovatno svi pamtimo trenutke iz detinjstva kada bi mama pekla kolače, a kućom se širio miris vanile, ruma, kakaoa, oraha ili suvog grožđa. Tokom ovih praznika iskoristite priliku da zadivite svoje najdraže kolačem koji ste sami napravili.

Kroasani sa orasima
Ovi kroasani se veoma lako prave, a za pripremu testa nije potrebno mešenje, jer je reč o prhkom testu. Pored toga, ako ih budete pravili za Novu godinu, u njima možete uživati i za Božić, jer imaju dug rok trajanja ako se pravilno čuvaju. Možete napraviti punjenje od oraha, marmelade ili džema od šljiva ili nekog drugog voća.

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja