Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Vorčesteršir sos

Vorčesteršir sos

Vorčesteršir (skraćeno Vorčester) je sos čiji sastojci fermentuju 18 meseci pre flaširanja. Aroma i ukus ovog sosa su specifični, i koristi se za isticanje ukusa hrane ili napitaka. Najčešće se stavlja u salate, jela sa ostrigama, biftek, ali i u koktele kao što su Cezar ili Bladi Meri. Hajde da otkrijemo neke recepte sa Vorčesteršir sosom.

1. Koktel-sos

Najčešće se koristi za pripremu morskih plodova, naročito kozica, a veoma lako se sprema. Pomešajte kečap, sok od limuna, ren i Vorčesteršir sos i biber.

2. Sotirane pečurke

Potrebni sastojci: pečurke; puter; so i biber; maslinovo ulje; Vorčesteršir sos; beli luk; peršun.
Zagrejte tiganj i dodajte malo putera i maslinovog ulja. Kada puter proključa, dodajte pečurke, Vorčesteršir sos i beli luk. Kada pečurke omekšaju i potamne, isključite ringlu i dodajte so, biber i peršun po želji.

3. Dresing za Cezar salatu

Potrebni sastojci:
Beli luk, file de raised, senf, maslinovo ulje, so i biber, parmezan.
Sve sastojke stavite u blender i blendajte sve dok ne dobijete homogenu smesu.
Predložili smo vam tri jedinstvena načina za upotrebu Vorčesteršir sosa. Koji vam se najviše dopao?

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja
  • Izjava o pristupačnosti