Za našu planetu ne postoji plan B. Kao što svakog dana donosimo nove recepte u vaš dom, tako Začin C uvodi inovacije za bolji život u našem zajedničkom domu: planeti Zemlji. Kao što nas pokreće ljubav prema ukusnim i kvalitetnim jelima, tako nas pokreće i briga prema zajednici i okolini!

Brinući o celom putu Začina C od njive do tanjira, stalno ga unapređujemo i čuvamo tradiciju dobrih ukusa i vernog pomoćnika u našim kuhinjama.

Mislimo globalno – delujemo lokalno

Začin C sadrži sastojke uzgajane u Srbiji: šargarepa, peršun i paškanat. Domaće proizvođače ovog povrća sa severa Srbije podržavamo u nastojanjima da se unapredi kvalitet zemljišta i prirodni balans sredine za uzgajanje. Na taj način pomažemo domaću proizvodnju, a vi možete biti sigurni odakle dolaze najkvalitetniji sastojci u vašim jelima.

Posvećujemo pažnju primeni održivijih poljoprivrednih principa

Ovaj pristup bazira se na poboljšanju plodnosti zemljišta, pametnom korišćenju vodnih resursa i poboljšanju biodiverziteta. Rezultat je povećanje organske materije u zemljištu i kapaciteta zemljišta za skladištenje ugljenika iz vazduha. Na taj način utičemo na zemljište koje daje veće prinose poljoprivrednicima u Srbiji.

Evo kako naši poljoprivrednici pristupaju zemlji koja nas hrani:

  • Koristi se organsko đubrivo, nastalo prirodnim procesima. Time smo zamenili veštačko đubrivo i približili se prirodi
  • Sade različite useve tokom sezone kako zemljište ne bi izgubilo hranljive materije. Tako možete biti sigurni da smo dobili najviše i najbolje iz plodne zemlje naših krajeva
  • Sade drvorede za zaštitu useva od vetra. Ovi prirodni vetrobrani unapređuju bujnost prirode u kojima rastu naši sastojci i sprečavaju eroziju zemljišta

Pakovanja koja doprinose prirodi

Smanjili smo dimenzije nekih od pakovanja Začina C i tako višestruko doprineli smanjenju otpada nakon upotrebe. Verujemo da dobri proizvodi jesu dobri i prema životnoj sredini koju svi delimo i zato nastavljamo sa našom misijom! Ove godine planiramo da smanjimo otpad ambalaže za čitavu tonu! I to nije sve: svako pakovanje Začina C biće 100% reciklabilno počevši od 2023. godine.

Dobra fabrika za dobra jela

Posebnu pažnju posvetili smo srpskoj fabrici u kojoj se proizvodi Začin C. Surčinska fabrika poseduje najmoderniji sistem za prečišćavanje otpadnih voda. To praktično znači da vodu ne bacamo, već 100.000 litara vode svaki dan prečistimo i vraćamo ih srpskoj prirodi. Fabrika u kojoj se proizvodi Začin C je dostigla ambiciozni Zero waste to landfill cilj, što praktično znači da nijedan gram otpada iz fabrike ne završava na komunalnim deponijama, već se reciklira ili prerađuje za druge praktične namene, kao što je recimo proizvodnja eko-izolacionih ploča.

Da bismo došli do vašeg doma, krenuli smo od nas samih. Zbog toga trajemo kroz godine, tradiciju i kvalitet koji vi prepoznajete i volite. Zato nastojimo da budemo sve bolji i bolji – zbog planete Zemlje, zbog ukusnih domaćih obroka i zbog vas.

Dom je tamo gde ste vi,

Dom je tamo gde je C.

Osloni se na C!