Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Ljutenica

Ljutenica

(0)
95 Min
Srednje
Kupi sada
Predstavljamo vam zimnicu koju vole svi pravi ljubitelji ljutih jela – Ljutenicu!
Kupi sada

Sastojci

50 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 50 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  Kg
Plavi patlidžan
4  Kg
Crvena paprika
350  ml
Suncokretovo ulje
140  g
Šećer
1.75  šolje
Voćno sirće
8 
Čena belog luka
400  g
Ljute papričice
5  g
So
4  g
Začin C mešavina začina
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
56.5 g
Energija
346.8 kcal
Masti
17.9 g
Belančevina
13 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

95 Мinuta
  • Korak 1

    20 Min
    Oljuštite patlidžane i stavite ih u vrelu vodu da se kratko blanširaju. Ocedite ih, isecite na štapiće, a paprike i feferone operite i dobro obrišite. Na rešetki rerne zagrejane na 220 stepeni ispecite paprike i feferone povremeno ih okrećući.
  • Korak 2

    10 Min
    Pečene paprike ostavite da se potpare, pa ih oljuštite, očistite od semena i isecite na trake. U šerpi zagrejte polovinu ulja i na njemu pržite patlidžane dok ne omekšaju, a onda dodajte paprike.
  • Korak 3

    60 Min
    Pržite uz mešanje, pa dodajte šećer, sirće, naseckan beli luk i so. Kuvajte na tihoj vatri još pola sata, vruće razlijte u tegle i stavite na pola sata u rernu zagrejanu na 80 stepeni.
  • Korak 4

    5 Min
    Kada ih izvadite, prelijte ljutenicu preostalim uljem, dobro zatvorite i ohladite.
Ljutenica

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1
Sastojci: Patlidžan, Crvena paprika, Ljuta Papričica, Čena belog luka

Oljuštite patlidžane i stavite ih u vrelu vodu da se kratko blanširaju. Ocedite ih, isecite na štapiće, a paprike i feferone operite i dobro obrišite. Na rešetki rerne zagrejane na 220 stepeni ispecite paprike i feferone povremeno ih okrećući.

Ljutenica

Korak 2 od 4

Korak  2 Korak  2 Korak  2
Sastojci: Crvena paprika, Patlidžan

Pečene paprike ostavite da se potpare, pa ih oljuštite, očistite od semena i isecite na trake. U šerpi zagrejte polovinu ulja i na njemu pržite patlidžane dok ne omekšaju, a onda dodajte paprike.

Ljutenica

Korak 3 od 4

Korak  3 Korak  3 Korak  3 Korak  3 Korak  3
Sastojci: Začin C mešavina začina, Jabukovo sirće, Suncokretovo ulje, Čena belog luka, So

Pržite uz mešanje, pa dodajte šećer, sirće, naseckan beli luk i so. Kuvajte na tihoj vatri još pola sata, vruće razlijte u tegle i stavite na pola sata u rernu zagrejanu na 80 stepeni.

Ljutenica

Korak 4 od 4

Korak  4 Korak  4 Korak  4 Korak  4 Korak  4

Kada ih izvadite, prelijte ljutenicu preostalim uljem, dobro zatvorite i ohladite.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Da li biste preporučili ovu stavku?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih datoteku.
2 + 2 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Balkanska kuhinja
  • Bogato vlaknima
  • Boiling
  • Izvor proteina
  • Izvor vlakana
  • Jesen
  • Lako
  • Niska količina soli
  • Porcija Povrća / Voća
  • Prijatelji
  • Prilog
  • Zima
  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja