Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Nazad
42 27.7g / 42%
44 65.4g / 44%
14 22.5g / 14%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

(0)
35 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pasta
200  g
Pileće meso
2  Češanja
Beli luk
15  g
Sveži bosiljak
5  g
Limunov sok
100  g
Čeri paradajz
0.25  c
Maslinovo ulje
2  sup. Kašike
Balzamiko sirće
20  g
Pesto sos
1 
Crni luk
0.33  c
Rendani parmezan

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
65.5 g
Energija
559.62 kcal
Masti
27.73 g
Belančevina
22.54 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

35 Мinuta
  • Korak 1

    10 Min
    Prema uputstvu skuvajte pastu, dodajte malo soli. Kada se skuva, procedite i stavite sa strane – neka ostane topla.
  • Korak 2

    5 Min
    U blender stavite čenove belog luka dok se skroz ne samelju. Dodajte sveži bosiljak, limunov sok, C biber i so po ukusu. Dok je blender uključen polako dolivajte maslinovo ulje dok smesa ne postane polu-tečna.
  • Korak 3

    5 Min
    Preko traka crnog luka namažite balzamiko sirće, kao i preko pilećeg belog mesa. U aluminijumsku foliju stavite cherry paradajz, a zatim zatvorite sa svih strana.
  • Korak 4

    10 Min
    Na vreli tiganj stavite piletinu, luk i aluminijumske loptice sa paradajzom. Pecite sve dok luk ne postane mekan, a cherry paradajz se otvori. Sklonite luk i paradajz, a piletinu pecite dok ne bude skroz gotova. Kad je sve gotovo, iseckajte piletinu na kockice, dodatno usitnite crni luk.
  • Korak 5

    5 Min
    U činiju sa pastom ubacite pesto sos, paradajz, crni luk i piletinu. Promešajte sve lagano. Dodajte malo parmezana u celu smesu. Preostali parmezan pospite preko svake porcije za dekoraciju.
Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 1 od 5

Korak  1
Sastojci: Mlinci

Prema uputstvu skuvajte pastu, dodajte malo soli. Kada se skuva, procedite i stavite sa strane – neka ostane topla.

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 2 od 5

Korak  2
Sastojci: Svež Bosiljak, Limunov sok, C - crni biber u zrnu, Maslinovo ulje, Beli luk

U blender stavite čenove belog luka dok se skroz ne samelju. Dodajte sveži bosiljak, limunov sok, C biber i so po ukusu. Dok je blender uključen polako dolivajte maslinovo ulje dok smesa ne postane polu-tečna.

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 3 od 5

Korak  3 Korak  3 Korak  3
Sastojci: Balzamiko sirće, Pileće meso, Paradajz

Preko traka crnog luka namažite balzamiko sirće, kao i preko pilećeg belog mesa. U aluminijumsku foliju stavite cherry paradajz, a zatim zatvorite sa svih strana.

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 4 od 5

Korak  4 Korak  4 Korak  4
Sastojci: Luk, Pileće meso, Paradajz

Na vreli tiganj stavite piletinu, luk i aluminijumske loptice sa paradajzom. Pecite sve dok luk ne postane mekan, a cherry paradajz se otvori. Sklonite luk i paradajz, a piletinu pecite dok ne bude skroz gotova. Kad je sve gotovo, iseckajte piletinu na kockice, dodatno usitnite crni luk.

Pasta sa pesto sosom, piletinom i paradajzom

Korak 5 od 5

Korak  5 Korak  5
Sastojci: Paradajz, Luk, Pileće meso, Pesto sos, Rendani parmezan

U činiju sa pastom ubacite pesto sos, paradajz, crni luk i piletinu. Promešajte sve lagano. Dodajte malo parmezana u celu smesu. Preostali parmezan pospite preko svake porcije za dekoraciju.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.