Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Pasta sa slaninom i karfiolom
50 min
Lako
Add recipe
Nazad
47 23.9g / 47%
40 45.5g / 40%
13 16.1g / 13%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Pasta sa slaninom i karfiolom

(1)
50 Min
Lako

Sastojci

8 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 8 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Slanina
400  g
Pasta
1  glava
Karfiol
25  g
Puter
25  g
Pšenično Brašno
300  g
Mleko
1  sup. Kašika
140  g
Oštri (Punomasni) Čedar

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
45.51 g
Energija
462.74 kcal
Masti
23.99 g
Belančevina
16.14 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

50 Мinuta
  • Korak 1

    15 Min
    U veliki tiganj sipajte malo slane vode i zagrejte dok ne proključa. Ubacite slaninu na 5 minuta, dok ne postane hrskava. Iscedite je od viška masti i isecite na sitne komadiće.
  • Korak 2

    15 Min
    Skuvajte pastu po uputstvu sa kesice. Dodajte karfiol u pastu u poslednjih 8 minuta kuvanja dok ne postane mekan. Procedite, ali sačuvajte 2 supene kašike vode u kojoj ste kuvali.
  • Korak 3

    10 Min
    Otopite puter u manjem tiganju na laganoj vatri, lagano mešajte, dodajte brašno i kuvajte par minuta. Postepeno dodajte mleko, uz dobro mešanje prilikom svakog dodavanja. Kuvajte par minuta dok ne postane gusto. Dodajte senf i polovinu narendanog sira. Mešajte dok se sir ne otopi a sos postane gladak.
  • Korak 4

    10 Min
    Ubacite pastu i karfiol u tiganj sa puterom i dodajte vodu od kuvanja. Mešajte sve zajedno, dodajte slaninu i razdrobljenu zemičku, a zatim sve prespite sa preostalim sirom u sud za pečenje i stavite u rernu da se zapeče (pasta treba da dobije braon boju).
Pasta sa slaninom i karfiolom

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1 Korak  1

U veliki tiganj sipajte malo slane vode i zagrejte dok ne proključa. Ubacite slaninu na 5 minuta, dok ne postane hrskava. Iscedite je od viška masti i isecite na sitne komadiće.

Pasta sa slaninom i karfiolom

Korak 2 od 4

Korak  2

Skuvajte pastu po uputstvu sa kesice. Dodajte karfiol u pastu u poslednjih 8 minuta kuvanja dok ne postane mekan. Procedite, ali sačuvajte 2 supene kašike vode u kojoj ste kuvali.

Pasta sa slaninom i karfiolom

Korak 3 od 4

Korak  3 Korak  3 Korak  3

Otopite puter u manjem tiganju na laganoj vatri, lagano mešajte, dodajte brašno i kuvajte par minuta. Postepeno dodajte mleko, uz dobro mešanje prilikom svakog dodavanja. Kuvajte par minuta dok ne postane gusto. Dodajte senf i polovinu narendanog sira. Mešajte dok se sir ne otopi a sos postane gladak.

Pasta sa slaninom i karfiolom

Korak 4 od 4

Korak  4 Korak  4 Korak  4

Ubacite pastu i karfiol u tiganj sa puterom i dodajte vodu od kuvanja. Mešajte sve zajedno, dodajte slaninu i razdrobljenu zemičku, a zatim sve prespite sa preostalim sirom u sud za pečenje i stavite u rernu da se zapeče (pasta treba da dobije braon boju).

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.