Praškasta smeša sa sušenim pečurkama za pripremu svinjskog filea u sosu sa pečurkama
pšenično brašno, kukuruzni skrob, so 10,3%, surutka u prahu, suncokretovo ulje, sojino brašno, ekstrakt kvasca, sušene pečurke 2% (vrganji 1%, šitaki pečurke 1%), crni luk 2%, laktoza, arome, začini (peršun list, beli luk u prahu, crni biber, muskatni orah, kurkuma), karamelizovani šećerni sirup, mlečni protein.
| na 100g | |
|---|---|
| Pakovanje (g) | 39g |
| Energija (kJ) | 1520 kJ |
| Energija (kcal) | 361 kcal |
| Masti (g) | 10.1 g |
| - od kojih zasićene masne kiseline (g) | 1 g |
| Ugljeni hidrati (g) | 54.5 g |
| - od kojih šećeri (g) | 7.9 g |
| Vlakna (g) | 3 g |
| Proteini (g) | 11.1 g |
| So (g) | 10.68 g |
| Allergen Item | Allergen Status | Allergen Description |
|---|---|---|
| Pšenično brašno |
Da
|
Sadrži |
| Surutka |
Da
|
Sadrži |
| Laktoza |
Da
|
Sadrži |
| Sojino brašno |
Da
|
Sadrži |
| Mlečni protein |
Da
|
Sadrži |
| Celer |
Da
|
Može da sadrži |
| Jaja |
Da
|
Može da sadrži |
N / A - nije navedeno
Dodati: 500g svinjskog filea, 100g šampinjona.
Priprema:
1) Meso izrezati na medaljone i istući ga čekićem za meso dok ne bude debljine 1 cm. Pečurke iseći na manje komade.
2) Meso propržiti u tiganju na zagrejanom/zagrijanom ulju (2 kašičice ulja) 2 min. sa jedne, pa 2 min. sa druge strane.
3) Dodati pečurke u tiganj i zajedno sa mesom pržiti 1 min.
4) Sadržaj kesice C ideja za Svinjski file u sosu od pečuraka, rastvoriti u 400ml vode, pa mešavinom/mješavinom preliti meso i pečurke. Kada provri, smanjiti na srednju vatru i kuvati još 15 min.