Praškasta smeša sa sušenim paradajzom i začinima za pripremu jela sa testeninom.
sušeno povrće (paradajz u prahu 35,6%, crni luk 8,5%), šećer, kukuruzni skrob, so 7,7%, začini 7,4% (mlevena začinska paprika, beli luk u prahu 2,7%, peršun list 0,7%, sušeni origano, mleveni beli biber, sušeni ruzmarin, usitnjeni lovorov list), krompirov skrob, ekstrakti kvasca, suncokretovo ulje, aroma.
na 100g/ml | |
---|---|
Pakovanje (g) | 34 g |
Energija (kJ) | 1408 kJ |
Energija (kcal) | 334 kcal |
Masti (g) | 4.7 g |
- od kojih zasićene masne kiseline (g) | 0.4 g |
Ugljeni hidrati (g) | 58.1 g |
- od kojih šećeri (g) | 33.3 g |
Vlakna (g) | 10.4 g |
Proteini (g) | 9.4 g |
So (g) | 8.29 g |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Celer |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Soja |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Gluten |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Jaja |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Mleko |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
N / A - nije navedeno
Sastojci: ½ dugačke ljute paprike, 1 slatka paprika, 1-2 čena belog luka, 250g testenine penne.
1. Paprike očistiti od semenki, ljutu papriku iseći na krugove, slatku papriku na male štapiće, a beli luk usitniti.
2. Pržiti paprike i ustinjeni beli luk u šerpi na 1-2 kašike suncokretovog ulja oko 1-2 minuta.
3. Sipati sadržaj kesice u 250ml vode, dodati u proprženo povrće i kuvati još 5 minuta na srednjoj temperaturi uz lagano mešanje.
4. Dodati skuvanu testeninu u šerpu sa sosom, skloniti sa vatre i lagano mešati dok se dobro ne sjedini.