Dehidrisana praškasta smeša sa šitaki pečurkama i vrganjima za pripremu jela sa pirinčem i piletinom.
pšenično brašno, kukuruzni skrob, so 10,3%, surutka u prahu, suncokretovo ulje, sojino brašno, ekstrakt kvasca, sušene pečurke 2% (vrganj 1%, šitake pečurke 1%), sušeni crni luk 2%, laktoza, arome, začini, karamelizovani šećerni sirup, mlečni protein.
na 100g/ml | |
---|---|
Pakovanje (g) | 40 g |
Energija (kJ) | 1520 kJ |
Energija (kcal) | 361 kcal |
Masti (g) | 10.1 g |
- od kojih zasićene masne kiseline (g) | 1 g |
Ugljeni hidrati (g) | 54.5 g |
- od kojih šećeri (g) | 7.9 g |
Vlakna (g) | 3 g |
Proteini (g) | 11.1 g |
So (g) | 10.85 g |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Gluten |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Surutka |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Soja |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Laktoza |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Mleko |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Celer |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
Jaja |
Da
|
Može da sadrži | - No Values |
N / A - nije navedeno
Sastojci: 150g pilećih prsa, 150g šampinjona, 220g pirinča, 1-2 češnja belog luka.
1. Pržiti 2-3 minuta prethodno na kockice isečena pileća prsa na 1-2 supene kašike suncokretovog ulja, na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje.
2. Dodati prethodno isečene šampinjone, samleven beli luk i pirinač i propržiti još 1-2 minuta.
3. Sipati sadržaj kesice u 600ml mlake vode i postepeno dodavati u šerpu tako da prekriva pirinač.
4. Kuvati na tihoj vatri 17-19 minuta i ostaviti 2 minuta pokriveno. Po želji dodati parmesan.