Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Baklava

Baklava

(0)
55 Min
Lako
Kupi sada
Jelo koje ne treba posebno predstavljati - Baklava! :)
Kupi sada

Sastojci

15 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 15 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Orah
250  g
Margarin
450  g
Šećer
5  šolje
Flaširana Voda
2 
Limun
500  g
Lisnata kora
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
52.9 g
Energija
554.8 kcal
Masti
37.1 g
Belančevina
7.6 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

55 Мinuta
  • Korak 1

    10 Min
    Pomešajte samlevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da ređate: 2 kore, pa mešavinu šećera i orah i tako redom dok ne ispunite pleh. Isecite baklavu na kockice ili trougliće.
  • Korak 2

    10 Min
    Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isečenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
  • Korak 3

    20 Min
    Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
  • Korak 4

    10 Min
    Napraviti preliv za baklavu od mešavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuvati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
  • Korak 5

    5 Min
    Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.
Baklava

Korak 1 od 5

Korak  1
Sastojci: Šećer, Orah, iseckan

Pomešajte samlevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da ređate: 2 kore, pa mešavinu šećera i orah i tako redom dok ne ispunite pleh. Isecite baklavu na kockice ili trougliće.

Baklava

Korak 2 od 5

Korak  2
Sastojci: Margarin

Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isečenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.

Baklava

Korak 3 od 5

Korak  3

Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.

Baklava

Korak 4 od 5

Korak  4
Sastojci: Limun, Voda, Šećer

Napraviti preliv za baklavu od mešavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuvati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.

Baklava

Korak 5 od 5

Korak  5

Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Da li biste preporučili ovu stavku?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih datoteku.
1 + 0 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Bakery products
  • Bez jaja
  • Bez kikirikija
  • Bez rakova
  • Bez ribe
  • Bez svinjetine
  • Dečija žurka
  • Desert
  • Evropska kuhinja
  • Filmsko veče
  • Mali obrok
  • Pečenje
  • Pesketarijansko
  • Prijatelji
  • Proleće
  • Proslava
  • Ramadan
  • Slatke pite / tartovi
  • Turska
  • Uskrs
  • Utakmica
  • Užina
  • Vegetarijansko
  • Zima
  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja