Jelo koje ne treba posebno predstavljati - Baklava! :)
Sastojci
15
porcija
Ovo jelo je optimizovano za 15 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Pomešajte samlevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da ređate: 2 kore, pa mešavinu šećera i orah i tako redom dok ne ispunite pleh.
Isecite baklavu na kockice ili trougliće.
Korak 2
10 Min
Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isečenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
Korak 3
20 Min
Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
Korak 4
10 Min
Napraviti preliv za baklavu od mešavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuvati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
Korak 5
5 Min
Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.
Korak 1
od
5
Sastojci:
Šećer, Orah
Pomešajte samlevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da ređate: 2 kore, pa mešavinu šećera i orah i tako redom dok ne ispunite pleh.
Isecite baklavu na kockice ili trougliće.
Korak 2
od
5
Sastojci:
Margarin
Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isečenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
Korak 3
od
5
Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
Korak 4
od
5
Sastojci:
Limun, Flaširana Voda, Šećer
Napraviti preliv za baklavu od mešavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuvati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
Korak 5
od
5
Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.
Recept kao PDF
Podelite sa prijateljima
Активирајте везу
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.