Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga
  • Recepti
  • Magazin
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • C
  • Prijavljivanje
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Baklava

Baklava

(0)
55Min
Lako
Adimo
Kupi sada
Jelo koje ne treba posebno predstavljati - Baklava! :)

Sastojci

15 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 15 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Orah
250  g
Margarin
450  g
Šećer
5  šolje
Flaširana Voda
2 
Limun
500  g
Lisnata kora
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
554.84 kcal
Ugljeni hidrati
52.94 g
Belančevina
7.57 g
Masti
37.12 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

55 Мinuta
  • Korak 1

    10 Min
    Pomešajte samlevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da ređate: 2 kore, pa mešavinu šećera i orah i tako redom dok ne ispunite pleh. Isecite baklavu na kockice ili trougliće.
  • Korak 2

    10 Min
    Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isečenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
  • Korak 3

    20 Min
    Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
  • Korak 4

    10 Min
    Napraviti preliv za baklavu od mešavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuvati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
  • Korak 5

    5 Min
    Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.
Baklava

Korak 1 od 5

Korak  1
Sastojci: Šećer, Orah

Pomešajte samlevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da ređate: 2 kore, pa mešavinu šećera i orah i tako redom dok ne ispunite pleh. Isecite baklavu na kockice ili trougliće.

Baklava

Korak 2 od 5

Korak  2
Sastojci: Margarin

Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isečenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.

Baklava

Korak 3 od 5

Korak  3

Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.

Baklava

Korak 4 od 5

Korak  4
Sastojci: Limun, Flaširana Voda, Šećer

Napraviti preliv za baklavu od mešavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuvati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.

Baklava

Korak 5 od 5

Korak  5

Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
11 + 3 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • 4. juli
  • 5. maj
  • Balkanska
  • Branč
  • Dan zahvalnosti
  • Dan za igru
  • Dan zaljubljenih
  • Dečija žurka
  • Desert
  • Filmska no
  • Grilovani
  • Jesen
  • Lako
  • Leto
  • Mardi Gras
  • Noć veštica
  • Nova godina
  • Popodne
  • Porodica
  • Porodični obrok
  • Prijatelji
  • Proleće
  • Proslava
  • Rođendan
  • Ručak
  • Sveti Patrik
  • Turska
  • Uskrs
  • Užina
  • Večera
  • Veče za dvoje
  • Zima

Još interesantnih recepata

Pokaži još recepata

  • Pasta sa slaninom i karfiolom

    Pasta sa slaninom i karfiolom

    50 Min Lako
  • Pita sa višnjama

    Pita sa višnjama

    50 Min Lako
  • Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

    Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

    115 Min Srednje
  • Sarmice od zelja

    Sarmice od zelja

    60 Min Srednje

Pokaži još recepata

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja