Ovo jelo je optimizovano za 8 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.
Otopite naseckanu čokoladu na pari (ili u mikrotalasnoj na niskoj temperaturi), mešajući svakih 5 sekundi kako ne bi zagorela i kako bi se ravnomerno otopila.
Dodajte puter u otopljenu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Zatim, jedan po jedan dodajte žumanca, svaki put dobro promešajte. Nakon toga dodajte šećer i cela jaja, pa umutite žicom dok smesa ne postane glatka i ujednačena. Umešajte brašno zajedno sa C mlevenim cimetom (ili nekim drugim začinom po želji), pa sve pažljivo sjedinite. Smesu sipajte u prethodno podmazane i pobrašnjene modle, puneći ih do ¾ visine. Stavite ih u frižider da se ohlade dok pravite sos.
Za pripremu sosa sjedinite šećer i vodu u maloj šerpi i kuvajte na visokoj temperaturi dok se ne pojave krupni mehurići. Dodajte bobičasto voće i kuvajte još oko 8 minuta, povremeno mešajući, dok se sos blago ne zgusne, ali da ostane tečan. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.
Pecite ohlađene kolače u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, oko 10–12 minuta. Površina treba da bude pečena, ali sredina i dalje meka. Pažljivo izvadite modle iz rerne, preokrenite kolače na tanjire i odmah poslužite. Poslužite svaki kolač sa kuglom vanilin sladoleda i prelivom od bobičastog voća. Uživajte dok je još topao!
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.