Ovo jelo je optimizovano za 6 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.
Skuvajte makarone prema uputstvu sa pakovanja. Nakon kuvanja, ih procedite i isperite hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuvanja i ohladili ih. Ostavite sa strane.
Dok se makarone kuvaju, pripremite ostale sastojke za salatu. Isecite čeri paradajz na pola, a sušeni paradajz iseckajte na manje komadiće. Stavite ih sa strane s maslinama.
U velikoj posudi pomešajte ohlađene makarone, iseckani suvi paradajz, crne masline i čeri. Na vrh salate izmrvite feta sir i tako dodajte kremastu teksturu koja savršeno nadopunjuje ostale sastojke.
U manjoj činiji pomešajte maslinovo ulje, belo balzamiko sirće, Začin C, majčinu dušicu i C biber. Mutite dok se svi sastojci ne sjedine u glatki preliv.
Prelijte preliv preko salate i lagano promešajte kako bi se svi sastojci ravnomerno obložili. Dodajte malo C seckanog bosiljka za osvežavajuću, aromatičnu notu koja će svakom zalogaju dati dodatni šmek.
Ostavite salatu da odstoji 10–15 minuta kako bi se ukusi lepo sjedinili. Ovo će dodatno poboljšati aromu, jer će preliv imati vremena da prodre u testeninu i povrće.
Poslužite rashlađeno ili na sobnoj temperaturi. Ova mediteranska salata od testenine je idealna za letnja okupljanja, lagani ručak ili kao prilog uz jela sa roštilja.
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.