Brz tempo života zahteva lake recepte koji osvežavaju i duh i telo. Baš takav je i život Miloša Bikovića, a jelo koje njega u potpunosti regeneriše nakon celodnevnog snimanja je osvežavajući gaspaćo.
Sastojci
2
porcije
Ovo jelo je optimizovano za 2 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Uklonite korice sa kriški hleba i potopite u vodu. Ostavite u činiji da odstoji. Najbolje koristiti bajat hleb, a od korica napravite prezle.
Korak 2
10 Min
Povrće isecite na komade i stavite u blender. Dodajte maslinovo ulje i hleb koji ste prethodno potopili. Hleb će vašem gaspaću dati teksturu i gustinu.
Korak 3
5 Min
Dodajte malo maslinovog ulja u blender i začinite C biberom i peršunom. Dodajte vode ukoliko je potrebno da bi se sastojci lepo umutili.
Korak 4
15 Min
Dobijenu smesu prespite u činiju. Ostavite gaspaćo u frižider da se ohladi.
Korak 5
10 Min
Za to vreme skuvajte jaja, pa ih oljuštite, isecite i dodajte u ohlađeni gaspaćo.
Korak 6
2 Min
Dodajte krutone. Poslužite i uživajte!
Korak 1
od
6
Sastojci:
Hleb
Uklonite korice sa kriški hleba i potopite u vodu. Ostavite u činiji da odstoji. Najbolje koristiti bajat hleb, a od korica napravite prezle.
Povrće isecite na komade i stavite u blender. Dodajte maslinovo ulje i hleb koji ste prethodno potopili. Hleb će vašem gaspaću dati teksturu i gustinu.
Dodajte malo maslinovog ulja u blender i začinite C biberom i peršunom. Dodajte vode ukoliko je potrebno da bi se sastojci lepo umutili.
Korak 4
od
6
Dobijenu smesu prespite u činiju. Ostavite gaspaćo u frižider da se ohladi.
Korak 5
od
6
Sastojci:
Krutoni, Jaje
Za to vreme skuvajte jaja, pa ih oljuštite, isecite i dodajte u ohlađeni gaspaćo.
Korak 6
od
6
Dodajte krutone. Poslužite i uživajte!
Recept kao PDF
Podelite sa prijateljima
Активирајте везу
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.