Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Nazad
Your Selection (1)
rebarca na rostilju
Svinjska rebarca na roštilju
90 min
Srednje
Add recipe
Nazad
36 10.9g / 36%
2 1.3g / 2%
62 41.1g / 62%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Svinjska rebarca na roštilju

(0)
90 Min
Srednje

Sastojci

8 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 8 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  Kg
Svinjska rebarca
2  kaf. Kašičica
Tamni šećer
5  g
C začinska paprika slatka kesica 100g
5  g
Ljuta tucana paprika
2 
Čena belog luka
3  kaf. Kašičica
Suncokretovo ulje
4  g
So

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
1.39 g
Energija
279.97 kcal
Masti
10.9 g
Belančevina
41.14 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

90 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Očistite i sitno iseckajte beli luk, zatim ga pomešajte sa C biberom, solju, ljutom i slatkom tucanom paprikom i smeđim šećerom. Kada napravite dobru smesu, nju utrljajte u svinjska rebarca.
  • Korak 2

    5 Min
    Na veće parče alu folije stavite začinjena rebarca, i prelijte ih uljem. Presavijte foliju i skroz zatvorite rebarca, a onda ih tako ostavite da jednu noć prenoće u frižideru.
  • Korak 3

    30 Min
    Kada sutradan izvadite rebarca, prvo ih ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta.
  • Korak 4

    50 Min
    Na zagrejani roštilj stavljamo rebarca u foliji i pečemo ih sa obe strane po 40-ak minuta. Nakon toga skinemo foliju i pečemo ih još 10-ak minuta kako bi bila hrskava.
Svinjska rebarca na roštilju

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1
Sastojci: Beli luk, C začinska paprika slatka kesica 100g, C mleveni crni biber kesica 10g, Tamni šećer, Crvena ljuta papričica, Svinjska rebarca, Kuhinjska So

Očistite i sitno iseckajte beli luk, zatim ga pomešajte sa C biberom, solju, ljutom i slatkom tucanom paprikom i smeđim šećerom. Kada napravite dobru smesu, nju utrljajte u svinjska rebarca.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 2 od 4

Korak  2
Sastojci: Svinjska rebarca, Suncokretovo ulje

Na veće parče alu folije stavite začinjena rebarca, i prelijte ih uljem. Presavijte foliju i skroz zatvorite rebarca, a onda ih tako ostavite da jednu noć prenoće u frižideru.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 3 od 4

Korak  3
Sastojci: Svinjska rebarca

Kada sutradan izvadite rebarca, prvo ih ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 4 od 4

Korak  4 Korak  4
Sastojci: Svinjska rebarca

Na zagrejani roštilj stavljamo rebarca u foliji i pečemo ih sa obe strane po 40-ak minuta. Nakon toga skinemo foliju i pečemo ih još 10-ak minuta kako bi bila hrskava.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.