75 od 100
Izbalansirajte svoj obrok
MyMenu IQ™
75 od 100
Veoma izbalansiran obrok
Vaš obrok je dobro izbalansiran

Izbalansirajte svoj obrok

Prilog
dodati u obrok
Predjelo
dodati u obrok
Dodatak
dodati u obrok
Nazad
Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?
Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)
Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.
Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)
Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.
MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.
Ugljeni hidrati
1.4g / 2%
Belančevina
41.1g / 62%
Masti
10.9g / 36%
Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Saveti za ishranu

  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!
  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje, ukuse, hrskavost i hranjive materije? Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Svinjska rebarca na roštilju

(5)
90Min
Srednje
Adimo
Kada se pomenu rebarca sa roštilja, malo ko od ljubitelja mesa ostane ravnodušan. Ove nedelje raspalite roštilj, pozovite porodicu i prijatelje i spremite im rebarca na roštilju.

Sastojci

-
8 porcija
+

Ovo jelo je optimizovano za 8 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija: Ovde

1.5  Kg
Svinjska rebarca
2  kaf. Kašičica
Tamni šećer
0.5  kesica
C mleveni crni biber kesica 10g
5  g
C začinska paprika slatka kesica 100g
5  g
Ljuta tucana paprika
2 
Čena belog luka
3  kaf. Kašičica
Suncokretovo ulje
4  g
So

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
Sastojci su sada kopirani
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
279.97 kcal
Ugljeni hidrati
1.39 g
Belančevina
41.14 g
Masti
10.9 g
Informacije po porciiji
Hajde da kuvamo

Uputstvo

90 Мinuta
Korak 1
5 Min
Očistite i sitno iseckajte beli luk, zatim ga pomešajte sa C biberom, solju, ljutom i slatkom tucanom paprikom i smeđim šećerom. Kada napravite dobru smesu, nju utrljajte u svinjska rebarca.
Korak 2
5 Min
Na veće parče alu folije stavite začinjena rebarca, i prelijte ih uljem. Presavijte foliju i skroz zatvorite rebarca, a onda ih tako ostavite da jednu noć prenoće u frižideru.
Korak 3
30 Min
Kada sutradan izvadite rebarca, prvo ih ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta.
Korak 4
50 Min
Na zagrejani roštilj stavljamo rebarca u foliji i pečemo ih sa obe strane po 40-ak minuta. Nakon toga skinemo foliju i pečemo ih još 10-ak minuta kako bi bila hrskava.
Svinjska rebarca na roštilju

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1
Sastojci: Čena belog luka, C začinska paprika slatka kesica 100g, C mleveni crni biber kesica 10g, Tamni šećer, Ljuta tucana paprika, Svinjska rebarca, So

Očistite i sitno iseckajte beli luk, zatim ga pomešajte sa C biberom, solju, ljutom i slatkom tucanom paprikom i smeđim šećerom. Kada napravite dobru smesu, nju utrljajte u svinjska rebarca.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 2 od 4

Korak  2
Sastojci: Svinjska rebarca, Suncokretovo ulje

Na veće parče alu folije stavite začinjena rebarca, i prelijte ih uljem. Presavijte foliju i skroz zatvorite rebarca, a onda ih tako ostavite da jednu noć prenoće u frižideru.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 3 od 4

Korak  3
Sastojci: Svinjska rebarca

Kada sutradan izvadite rebarca, prvo ih ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 4 od 4

Korak  4 Korak  4
Sastojci: Svinjska rebarca

Na zagrejani roštilj stavljamo rebarca u foliji i pečemo ih sa obe strane po 40-ak minuta. Nakon toga skinemo foliju i pečemo ih još 10-ak minuta kako bi bila hrskava.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Ukupna ocena

3.8 od 5
3.8
Broj recenzija: 5
Napišite svoje mišljenje
Select a row to filter reviews by rating
55
33
00
11
00
11

Анонимни (nije provereno) Uto, 05/11/2021 - 12:13 CEST
Da li je ovo korisna recenzija?

Анонимни (nije provereno) Uto, 05/11/2021 - 12:13 CEST
Da li je ovo korisna recenzija?

Анонимни (nije provereno) Uto, 05/11/2021 - 12:13 CEST
Da li je ovo korisna recenzija?

Анонимни (nije provereno) Uto, 05/11/2021 - 12:13 CEST
Da li je ovo korisna recenzija?

Анонимни (nije provereno) Uto, 05/11/2021 - 12:13 CEST
Da li je ovo korisna recenzija?

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
4
Da li biste preporučili ovaj prijatelju?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
Image CAPTCHA
Molimo ispunite captcha polje