Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga
  • Recepti
  • Magazin
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • C
  • Prijavljivanje
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Svinjska rebarca na roštilju
75 od 100
Izbalansirajte svoj obrok
X
MyMenu IQ™
75 od 100
Veoma izbalansiran obrok
Vaš obrok je dobro izbalansiran

Izbalansirajte svoj obrok

Prilog
dodati u obrok
Predjelo
dodati u obrok
Dodatak
dodati u obrok
Pogledajte kombinovane recepte
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad

Želite da znate više o MyMenu IQ™?

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?
Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)
Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.
Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)
Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.
MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Šta je prikaz energetskih vrednosti?

Ugljeni hidrati
1.4g / 2%
Belančevina
41.1g / 62%
Masti
10.9g / 36%
Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Saveti za ishranu

  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!
  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje, ukuse, hrskavost i hranjive materije? Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!
x
MyMenu IQ™

Svinjska rebarca na roštilju

+

Svinjska rebarca na roštilju

Vratite se nazad

Svinjska rebarca na roštilju

(2)
90Min
Srednje
Adimo
Kupi sada
Kada se pomenu rebarca sa roštilja, malo ko od ljubitelja mesa ostane ravnodušan. Ove nedelje raspalite roštilj, pozovite porodicu i prijatelje i spremite im rebarca na roštilju.

Sastojci

8 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 8 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  Kg
Svinjska rebarca
2  kaf. Kašičica
Tamni šećer
0.5  kesica
C mleveni crni biber kesica 10g
5  g
C začinska paprika slatka kesica 100g
5  g
Ljuta tucana paprika
2 
Čena belog luka
3  kaf. Kašičica
Suncokretovo ulje
4  g
So
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
279.97 kcal
Ugljeni hidrati
1.39 g
Belančevina
41.14 g
Masti
10.9 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

90 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Očistite i sitno iseckajte beli luk, zatim ga pomešajte sa C biberom, solju, ljutom i slatkom tucanom paprikom i smeđim šećerom. Kada napravite dobru smesu, nju utrljajte u svinjska rebarca.
  • Korak 2

    5 Min
    Na veće parče alu folije stavite začinjena rebarca, i prelijte ih uljem. Presavijte foliju i skroz zatvorite rebarca, a onda ih tako ostavite da jednu noć prenoće u frižideru.
  • Korak 3

    30 Min
    Kada sutradan izvadite rebarca, prvo ih ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta.
  • Korak 4

    50 Min
    Na zagrejani roštilj stavljamo rebarca u foliji i pečemo ih sa obe strane po 40-ak minuta. Nakon toga skinemo foliju i pečemo ih još 10-ak minuta kako bi bila hrskava.
Svinjska rebarca na roštilju

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1 Korak  1 Korak  1
Sastojci: Čena belog luka, C začinska paprika slatka kesica 100g, C mleveni crni biber kesica 10g, Tamni šećer, Ljuta tucana paprika, Svinjska rebarca, So

Očistite i sitno iseckajte beli luk, zatim ga pomešajte sa C biberom, solju, ljutom i slatkom tucanom paprikom i smeđim šećerom. Kada napravite dobru smesu, nju utrljajte u svinjska rebarca.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 2 od 4

Korak  2
Sastojci: Svinjska rebarca, Suncokretovo ulje

Na veće parče alu folije stavite začinjena rebarca, i prelijte ih uljem. Presavijte foliju i skroz zatvorite rebarca, a onda ih tako ostavite da jednu noć prenoće u frižideru.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 3 od 4

Korak  3
Sastojci: Svinjska rebarca

Kada sutradan izvadite rebarca, prvo ih ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta.

Svinjska rebarca na roštilju

Korak 4 od 4

Korak  4 Korak  4
Sastojci: Svinjska rebarca

Na zagrejani roštilj stavljamo rebarca u foliji i pečemo ih sa obe strane po 40-ak minuta. Nakon toga skinemo foliju i pečemo ih još 10-ak minuta kako bi bila hrskava.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
2 + 6 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Američka
  • Balkanska
  • Fuzija
  • Glavno jelo
  • Grilovani
  • Grilovaný
  • Leto
  • Mediteranski
  • Pića
  • Popodne
  • Porodica
  • Porodični obrok
  • Prijatelji
  • Proslava
  • Vepřové

Još interesantnih recepata

Pokaži još recepata

  • Pileći ražnjići

    Pileći ražnjići

    30 Min Lako
  • Ljutenica

    Ljutenica

    95 Min Srednje
  • Zapečena piletina sa šampinjonima

    Zapečena piletina sa šampinjonima

    45 Min Srednje
  • Punjene bolognese tikvice

    Punjene bolognese tikvice

    110 Min Srednje

Pokaži još recepata

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja