Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Tradicionalna sarma

Tradicionalna sarma

(0)
361 Min
Srednje
Uživaj u ukusima tradicije na C način. Pred tobom je tradicionalna sarma obogaćena Začinom C, koji sadrži povrće proizvedeno po principima regenerativne poljoprivrede*, i koji donosi punoću ukusa tvom omiljenom tradicionalnom jelu. Ovaj recept nudi savršeno slaganje tradicionalnih sastojaka kroz pažljivu pripremu namirnica . Kombinacija mlevenog junećeg mesa, pirinča i začina stvara bogat fil, koji se umotava u listove kiselog kupusa. Sarme se mogu slušiti s krem fraišom. * Šargarepa, paškanat i peršun su uzgajani po principu regenerativne poljoprivrede

Sastojci

7

Ovo jelo je optimizovano za 7 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  ml
Suncokretovo ulje
120  g
Crni luk
500  g
Mleveno Meso
12  g
Začin C univerzalni začin kesica 250g
5  g
C Peršun list 7g
10  g
Slatke suva mlevena paprika
2  šolje
Dugi pirinač
50  g
Mast
2  glave
Kiseli kupus
150  g
Slanina
200  g
Rebra
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
650.7 kcal
Masti
32.5 g
Belančevina
31.9 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

361 Мinuta
  • Priprema listova kupusa

    10 Min
    Listove kupusa razlistati, te u zavisnosti od stepena kiselosti ispirati u vodi. Nakon toga listove prosušiti i one najkrupnije položiti na dnu posude kako bismo sarme zaštitili od gorenja.
  • Prženje luka i mesa

    6 Min
    Veoma sitno iseckati crni luk, te na suncokretom ulju propržiti dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso , Začin C i dinstati 5-6 minuta, odnosno dok voda iz mesa ne ispari. Dodati mleveni suvi C beli luk i slatku suvu mlevenu papriku. Dodati pirinač te kratko prodinstati. Naliti 100ml vode, pa deglazirati posudu. Nakon što se voda ukrčka, začiniti peršunom.
  • Hlađenje mesne smese

    10 Min
    Mesnu smesu prohladiti, te na dasku položiti, listove kiselog kupusa.
  • Rasporediti smesu po listovima

    10 Min
    Jednaku količinu smese rasporediti po listovima kupusa, te sa strane preklopiti, urolovati sarmicu, pa na krajevima dodatno zategnuti sarmu.
  • Slaganje mesa

    10 Min
    Slagati pravilnim redosledom u šerpu, te u sredinu položiti suvu slaninu isečenu na kocke i suva rebra. Zaliti sa mašću i 200ml vode.
  • Pečenje s kupusom

    300 Min
    Pokriti sa par listova kupusa preko, te poklopiti šerpu poklopcem, i peći na 140 stepeni oko 5h.
  • Posluživanje sarmi

    15 Min
    Sarme blago prohladiti te služiti sa malo krem freša, i srpskom salatom napravljenom od paradajza, krastavaca, crnog luka, ljute papričice, pa zaciniti suncokretovim uljem, solju i C persunom.
Tradicionalna sarma

Priprema listova kupusa od 7

Priprema listova kupusa Priprema listova kupusa Priprema listova kupusa

Listove kupusa razlistati, te u zavisnosti od stepena kiselosti ispirati u vodi. Nakon toga listove prosušiti i one najkrupnije položiti na dnu posude kako bismo sarme zaštitili od gorenja.

Tradicionalna sarma

Prženje luka i mesa od 7

Prženje luka i mesa Prženje luka i mesa Prženje luka i mesa

Veoma sitno iseckati crni luk, te na suncokretom ulju propržiti dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso , Začin C i dinstati 5-6 minuta, odnosno dok voda iz mesa ne ispari. Dodati mleveni suvi C beli luk i slatku suvu mlevenu papriku. Dodati pirinač te kratko prodinstati. Naliti 100ml vode, pa deglazirati posudu. Nakon što se voda ukrčka, začiniti peršunom.

Tradicionalna sarma

Hlađenje mesne smese od 7

Hlađenje mesne smese

Mesnu smesu prohladiti, te na dasku položiti, listove kiselog kupusa.

Tradicionalna sarma

Rasporediti smesu po listovima od 7

Rasporediti smesu po listovima

Jednaku količinu smese rasporediti po listovima kupusa, te sa strane preklopiti, urolovati sarmicu, pa na krajevima dodatno zategnuti sarmu.

Tradicionalna sarma

Slaganje mesa od 7

Slaganje mesa

Slagati pravilnim redosledom u šerpu, te u sredinu položiti suvu slaninu isečenu na kocke i suva rebra. Zaliti sa mašću i 200ml vode.

Tradicionalna sarma

Pečenje s kupusom od 7

Pečenje s kupusom

Pokriti sa par listova kupusa preko, te poklopiti šerpu poklopcem, i peći na 140 stepeni oko 5h.

Tradicionalna sarma

Posluživanje sarmi od 7

Posluživanje sarmi

Sarme blago prohladiti te služiti sa malo krem freša, i srpskom salatom napravljenom od paradajza, krastavaca, crnog luka, ljute papričice, pa zaciniti suncokretovim uljem, solju i C persunom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Da li biste preporučili ovu stavku?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih datoteku.
4 + 0 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Balkanska kuhinja
  • Čorbasta jela
  • Dinstana jela
  • Dinstanje
  • Glavno jelo
  • Glavno jelo
  • Izvor proteina
  • Jesen
  • Kuvanje u šerpi
  • Lokalna kuhinja
  • Nasleđe
  • Niska količina soli
  • Pirinač
  • Porcija Povrća / Voća
  • Porodični obrok
  • Povrće
  • Ručak
  • Sa mesom
  • Sporo kuvanje
  • Svinjetina
  • Zima
  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja