Lagana, osvežavajuća, ukusna – pileća salata! Sve topliji dani traže lagane recepte i neodoljive salate u kojima uživate čak i dok ih spremate. Probajte ovaj recept za pileću salatu – nećete se pokajati, jer tajni sastojak je Začin C sa pažljivo biranim sastojcima* uzgajanim u Srbiji.
*Šargarepa, paškanat i peršun su uzgajani u Srbiji
Sastojci
3
porcije
Ovo jelo je optimizovano za 3 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Zagrejati u tiganju 3 kašike maslinovog ulja. Dok se ulje zagreje iseći belo meso na kockice. Dodati meso u tiganj i propržiti ga sa svih strana. Dok se meso prži dodati Začin C i povremeno promešati. Meso je gotovo kada voda ispari i komadići se pomalo zapeku. Ostaviti meso da se ohladi.
Priprema povrća
5 Min
Zelenu salatu oprati i odvojiti listove pa ih iseći. Iseći i paradajz na kockice pa dodati salati. Krastavcu odstraniti krajeve pa ga na rende za kupus izrendati na listiće. Preliti sa malo maslinovog ulja, malo bibera, pola mere soli i malo peršunovog lista pa promešati.
Preliv za salatu
5 Min
Grčkom jogurtu dodati malo soli, ostatak bibera i malo peršunovog lista. Dodati i malo maslonovog ulja i sve izmešati.
U činiju za posluživanje staviti salatu sa piletinom, preko dodati komadiče mladog sira i sve preliti sa malo preliva.
Ponoviti postupak još jednom pa salatu poslužiti uz krutone ili dvopek.
Priprema piletine
od
3
Zagrejati u tiganju 3 kašike maslinovog ulja. Dok se ulje zagreje iseći belo meso na kockice. Dodati meso u tiganj i propržiti ga sa svih strana. Dok se meso prži dodati Začin C i povremeno promešati. Meso je gotovo kada voda ispari i komadići se pomalo zapeku. Ostaviti meso da se ohladi.
Priprema povrća
od
3
Zelenu salatu oprati i odvojiti listove pa ih iseći. Iseći i paradajz na kockice pa dodati salati. Krastavcu odstraniti krajeve pa ga na rende za kupus izrendati na listiće. Preliti sa malo maslinovog ulja, malo bibera, pola mere soli i malo peršunovog lista pa promešati.
Preliv za salatu
od
3
Grčkom jogurtu dodati malo soli, ostatak bibera i malo peršunovog lista. Dodati i malo maslonovog ulja i sve izmešati.
U činiju za posluživanje staviti salatu sa piletinom, preko dodati komadiče mladog sira i sve preliti sa malo preliva.
Ponoviti postupak još jednom pa salatu poslužiti uz krutone ili dvopek.
Recept kao PDF
Podelite sa prijateljima
Активирајте везу
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.