Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Sarmice od zelja
60 min
Srednje
Add recipe
Nazad
44 9.8g / 44%
39 20.3g / 39%
17 9.1g / 17%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Sarmice od zelja

(0)
60 Min
Srednje
Proleće nas mami da se vratimo onim divnim tradicionalnim receptima laganim za pripremu sa ukusima koji nas podsećaju na detinjstvo. Zato vam donosimo sarmice od zelja sa omiljenim Začinom C koji od sada sadrži krupnije komade povrća kako bi ovo jelo bilo još ukusnije.

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Crni luk
40  listovi
Zelje
1  g
Začin C univerzalni začin kesica 250g
1 
Jaje
1 
Čen belog luka
1  c
Kiselo mleko

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
20.32 g
Energija
202.57 kcal
Masti
9.9 g
Belančevina
9.15 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

60 Мinuta
  • Priprema zelja

    5 Min
    Očistiti list zelja tako što će se ukloniti debeli deo lista, ali da list ostane ceo. Ostaviti ih naslagane u širi sud i preliti vrelom vodom. Ostaviti ih nekoliko sekundi da odleže, nakon toga izbaciti vodu i ostaviti zelje po strani.
  • Priprema mase za sarmice

    10 Min
    Na ulju propržiti luk, crni luk, meso, dodati začine. Dodati pirinač i sve zajedno ukuvati i sjediniti. Ostaviti da se prohladi, pa dodati jedno jaje da sjedini masu.
  • Savijanje sarmica

    5 Min
    Na svaki list staviti po kašiku fila i saviti sarmice. Ređati sarmice u podmazanu vatrostalnu činiju. Preliti ih vodom da ogreznu.
  • Pečenje sarmica

    40 Min
    Staviti u rernu da se peku oko 40 minuta na 200 stepeni. Kada su gotove, preliti kiselim mlekom.
Sarmice od zelja

Priprema zelja od 4

Priprema zelja Priprema zelja Priprema zelja

Očistiti list zelja tako što će se ukloniti debeli deo lista, ali da list ostane ceo. Ostaviti ih naslagane u širi sud i preliti vrelom vodom. Ostaviti ih nekoliko sekundi da odleže, nakon toga izbaciti vodu i ostaviti zelje po strani.

Sarmice od zelja

Priprema mase za sarmice od 4

Priprema mase za sarmice Priprema mase za sarmice Priprema mase za sarmice

Na ulju propržiti luk, crni luk, meso, dodati začine. Dodati pirinač i sve zajedno ukuvati i sjediniti. Ostaviti da se prohladi, pa dodati jedno jaje da sjedini masu.

Sarmice od zelja

Savijanje sarmica od 4

Savijanje sarmica Savijanje sarmica Savijanje sarmica

Na svaki list staviti po kašiku fila i saviti sarmice. Ređati sarmice u podmazanu vatrostalnu činiju. Preliti ih vodom da ogreznu.

Sarmice od zelja

Pečenje sarmica od 4

Pečenje sarmica Pečenje sarmica Pečenje sarmica

Staviti u rernu da se peku oko 40 minuta na 200 stepeni. Kada su gotove, preliti kiselim mlekom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.