Lako je pronaći inspiraciju u mnoštvu emisija na televiziji i snimaka na Jutjubu. Problem je u tome što sastojke koje tamo vidimo retko kad koristimo ili nam nisu poznati. Realno, ko ima vremena da radnim danima otkosti prepelicu i pripremi je za rolovanje?
Da biste zaista kuvali kao profesionalni kuvari, najbolje je dobro savladati osnove. Za sjajna jela vam nisu neophodni egzotični sastojci. Ono što vam jeste potrebno jesu najbolji sastojci. To podrazumeva sveže sezonske namirnice. I ne zaboravite, sezonska hrana je obično povoljnija!
Kada kupujem meso, radije biram kvalitet nego kvantitet. Iako povoljnije opcije deluju primamljivo, neće uvek imati istu vrednost. Na primer, mleveno meso visokog kvaliteta ima manje masti i više proteina od jeftinije ponude.
Ako želite da zablistate uz jednostavan recept, pripremite naša sočna pileća krilca kao glavno jelo. Pogledajte kako se pravi ovde.
Ako ste veoma inspirisani i zaista želite da isprobate nešto novo, obavezno odaberite recepte koji odgovaraju vašim veštinama. Nikada nemojte prvi put praviti nešto kada vam dolaze gosti.
Ono što svakako treba proveriti kada isprobavate novi recept jeste da li imate sav potreban pribor. Ponovo pročitajte recept i ispišite sve sastojke i pribor koji se koristi. Po potrebi, uključite rernu i obavite sve pripremne radnje. Na kraju, isplanirajte kojim ćete redosledom šta spremati.
Još nešto - nemojte se obeshrabriti ako sve ne bude išlo po planu. Znate kako se kaže: „Vežbom do savršenstva“! Samo konstatujte šta ćete sledeći put uraditi drugačije.