Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Nazad
47 20.5g / 47%
43 43.4g / 43%
10 10.2g / 10%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)

(0)
55 Min
Lako

Sastojci

4

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Ostaci paradajza
400  g
Ostaci tikvice
200  g
Ostaci crvene paprike
100  g
Ostaci zelene paprike
250  g
Crni luk
4  sup. Kašike
Maslinovo ulje
250  g
Integralni Pirinač

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
43.41 g
Energija
335.62 kcal
Masti
20.57 g
Belančevina
10.22 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

55 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Naseckajte povrće na kockice. Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)
  • Korak 2

    15 Min
    Kuvajte povrće na maslinovom ulju, sve sem paradajza, oko 15 minuta. Kuvajte na srednjoj temperaturi i povremeno promešajte. Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)
  • Korak 3

    30 Min
    Dodajte paradajz, promešajte i ostavite da se kuva, poklopljeno i na srednjoj temperaturi, još 20 minuta. Dodajte 10 g Začina C. Dobro promešajte. Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)
  • Korak 4

    5 Min
    Kuvajte otklopljeno oko 5 minuta. Poslužite uz pirinač kao prilog. Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)
Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)

Korak 1 od 4

Korak  1 Korak  1
Sastojci: Crni luk, Ostaci zelene paprike, Crvena paprika, Tikvica, Paradajz

Naseckajte povrće na kockice.

Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)

Korak 2 od 4

Korak  2 Korak  2
Sastojci: Maslinovo ulje, Crni luk, Ostaci zelene paprike, Crvena paprika, Tikvica

Kuvajte povrće na maslinovom ulju, sve sem paradajza, oko 15 minuta. Kuvajte na srednjoj temperaturi i povremeno promešajte.

Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)

Korak 3 od 4

Korak  3 Korak  3
Sastojci: Paradajz, Tikvica, Crvena paprika, Ostaci zelene paprike, Maslinovo ulje, Crni luk

Dodajte paradajz, promešajte i ostavite da se kuva, poklopljeno i na srednjoj temperaturi, još 20 minuta. Dodajte 10 g Začina C. Dobro promešajte.

Kuvano povrće na francuski način (ratatouille)

Korak 4 od 4

Korak  4 Korak  4
Sastojci: Začin C mešavina začina, Paradajz, Tikvica, Crvena paprika, Ostaci zelene paprike, Crni luk, Maslinovo ulje, Integralni Pirinač

Kuvajte otklopljeno oko 5 minuta. Poslužite uz pirinač kao prilog.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.