Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:
Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.
Pripremite vodu sa C goveđom kockom, prokuvajte je, a zatim držite na tihoj vatri.
Povrće očistite. Crni luk sitno iseckajte, krompir isecite na kocke, šargarepu na kolutove, a peršun i celer narendajte na krupnoj rendi.
U velikom loncu zagrejte biljno ulje, stavite iseckani crni luk i propržite ga dok ne postane staklast.
Dodajte rendani peršun i celer, pržite oko 3 minuta, zatim dodajte iseckane krompire i šargarepu. Povrće pržite još oko 5 minuta, povremeno mešajući.
Povrće prelijte polovinom bujona i kuvajte na tihoj vatri, poklopljeno, oko 15 minuta, dok povrće ne omekša.
Kiseli kupus iscedite (ako je previše kiseo, isperite ga pod hladnom vodom u cediljci), sitno iseckajte, stavite u zaseban lonac i prelijte preostalim bujonom.
Kupus kuvajte oko 10 minuta u otkrivenom loncu na većoj vatri, zatim smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok ne omekša, oko 40 minuta. Ako je tečnosti u loncu premalo, dolijte vodu (do visine kupusa).
Sve zajedno prelijte u lonac sa povrćem i kuvajte zajedno još oko 5 minuta.
Supu začinite solju, C mlevenim crnim biberom po ukusu, dodajte slatku mlevenu papriku i C origano. Na kraju kuvanja proverite da li je supa previše kisela. Ako je potrebno, možete dodati malo meda ili šećera.
Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.