Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Čorbast pasulj
885 min
Srednje
Add recipe
Nazad
55 17.3g / 55%
29 20.9g / 29%
16 12.2g / 16%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Čorbast pasulj

(1)
885 Min
Srednje
Ove nedelje vam predstavljamo jelo koje se godinama prenosi sa kolena na kolena. Naš recept je jednostavan, ali ako ga pratite do kraja, svi će biti oduševljeni.

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pasulj
200  g
Suvo goveđe meso
2 
Crni luk
1 
Šargarepa
1  sup. Kašika
Suncokretovo ulje
3  g
C začinska paprika slatka kesica 100g
2  sup. Kašike
Brašno

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
20.9 g
Energija
274.6 kcal
Masti
17.31 g
Belančevina
12.21 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

885 Мinuta
  • Korak 1

    720 Min
    Opran pasulj stavite u lonac i prelijte vodom pa ostavite da nabubri preko noći.
  • Korak 2

    12 Min
    Ocedite pasulj i sipajte novu vodu pa stavite da voda proključa.
  • Korak 3

    3 Min
    Ponovo ocedite pasulj i sipajte novu vodu pa stavite da se pasulj lagano kuva.
  • Korak 4

    120 Min
    Pasulj kuvajte oko 2 sata dok potpuno ne omekša a na pola kuvanja dodajte sitno seckanu šargarepu i suvo meso.
  • Korak 5

    20 Min
    Pred kraj kuvanja pasulja pripremite zapršku: iseckajte sitno luk i propržite ga u tiganju na malo ulja. Dodajte brašno, mlevenu papriku i Začin C iz Bašte pa pržite dok brašno ne promeni boju i sjedini se sa masom.
  • Korak 6

    10 Min
    Dodajte zapršku u pasulj, pobiberite i sve dobro promešajte. Poklopite šerpu i ostavite da se kuva još 5-10 minuta.
Čorbast pasulj

Korak 1 od 6

Korak  1
Sastojci: Pasulj

Opran pasulj stavite u lonac i prelijte vodom pa ostavite da nabubri preko noći.

Čorbast pasulj

Korak 2 od 6

Korak  2
Sastojci: Pasulj

Ocedite pasulj i sipajte novu vodu pa stavite da voda proključa.

Čorbast pasulj

Korak 3 od 6

Korak  3

Ponovo ocedite pasulj i sipajte novu vodu pa stavite da se pasulj lagano kuva.

Čorbast pasulj

Korak 4 od 6

Korak  4 Korak  4 Korak  4
Sastojci: Suvo goveđe meso, Šargarepa

Pasulj kuvajte oko 2 sata dok potpuno ne omekša a na pola kuvanja dodajte sitno seckanu šargarepu i suvo meso.

Čorbast pasulj

Korak 5 od 6

Korak  5
Sastojci: Luk, C začinska paprika slatka kesica 100g, Pšenično Brašno, Začin C iz bašte, Suncokretovo ulje

Pred kraj kuvanja pasulja pripremite zapršku: iseckajte sitno luk i propržite ga u tiganju na malo ulja. Dodajte brašno, mlevenu papriku i Začin C iz Bašte pa pržite dok brašno ne promeni boju i sjedini se sa masom.

Čorbast pasulj

Korak 6 od 6

Korak  6
Sastojci: C Mleveni crni biber kesica 20g, Začin C iz bašte, Pasulj, C začinska paprika slatka kesica 100g

Dodajte zapršku u pasulj, pobiberite i sve dobro promešajte. Poklopite šerpu i ostavite da se kuva još 5-10 minuta.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.