Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Nazad
42 21.8g / 42%
36 44.1g / 36%
22 26.4g / 22%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
 • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

 • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
  Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
   

 • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Sweet chili piletina na kineski način

(0)
10 Min
Lako

Sastojci

2

Ovo jelo je optimizovano za 2 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Pileći file
100  g
Crvena paprika
100  g
Mladi luk
7  sup. Kašike

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
44.18 g
Energija
430.75 kcal
Masti
21.81 g
Belančevina
26.44 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

10 Мinuta
 • Korak 1

  8 Min
  Za početak isecite 200 g pilećeg filea na komade i pržite dok ne porumeni, oko 5 minuta. Zatim dodajte isečeno povrće (100g ili 1 papriku) i pržite još 2-3 minuta da sve postane hrskavo. Sweet chili piletina na kineski način
 • Korak 2

  1 Min
  Dodajte MAGGI slatko-ljuti sos za kuvanje (70g - 6-7 kašika), spajajući piletinu i povrće u jednu celinu, i nastavite da kuvate još 1-2 minuta kako bi sos pustio neodoljivu aromu u jelo. * Nije potrebno dodavati so. Sweet chili piletina na kineski način
 • Korak 3

  1 Min
  Poslužite ovu ukusnu slatku piletinu sa čilijem uz 200 g kuvanog pirinča. Kombinacija sočne piletine, živahnog povrća i aromatičnog sosa stvoriće zaokružen i izbalansiran obrok. Savet kuvara: Ukrasite svežim mladim lukom za dodatnu svežinu. Kontrast boja i ukusa učiniće ovo jelo gozbom za sva čula! Sweet chili piletina na kineski način
Sweet chili piletina na kineski način

Korak 1 od 3

Sastojci: Pileći file, Crvena paprika

Za početak isecite 200 g pilećeg filea na komade i pržite dok ne porumeni, oko 5 minuta. Zatim dodajte isečeno povrće (100g ili 1 papriku) i pržite još 2-3 minuta da sve postane hrskavo.

Sweet chili piletina na kineski način

Korak 2 od 3

Sastojci: MAGGI Slatko-ljuti sos

Dodajte MAGGI slatko-ljuti sos za kuvanje (70g - 6-7 kašika), spajajući piletinu i povrće u jednu celinu, i nastavite da kuvate još 1-2 minuta kako bi sos pustio neodoljivu aromu u jelo. * Nije potrebno dodavati so.

Sweet chili piletina na kineski način

Korak 3 od 3

Poslužite ovu ukusnu slatku piletinu sa čilijem uz 200 g kuvanog pirinča. Kombinacija sočne piletine, živahnog povrća i aromatičnog sosa stvoriće zaokružen i izbalansiran obrok. Savet kuvara: Ukrasite svežim mladim lukom za dodatnu svežinu. Kontrast boja i ukusa učiniće ovo jelo gozbom za sva čula!

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.