Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Teriyaki piletina na japanski način
10 min
Lako
Add recipe
Nazad
26 18.2g / 26%
57 89.1g / 57%
17 27.3g / 17%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Teriyaki piletina na japanski način

(0)
10 Min
Lako
Predstavljamo ukusni MAGGI Teriyaki sos, savršen za mariniranje, kuvanje ili umakanje. Dodatkom nekoliko jednostavnih sastojaka možete napraviti ukusno jelo od piletine sa Teriyaki sosom koje će oduševiti vašu porodicu i prijatelje. U par jednostavnih koraka, možete uživati u ukusnom jelu od piletine sa Teriyaki sosom inspirisano japanskom kuhinjom. Bilo da kuvate za sebe ili servirate ukusan obrok svojim najdražima, ovaj recept će sigurno impresionirati sve zahvaljujući savršenom balansu sastojaka.

Sastojci

2

Ovo jelo je optimizovano za 2 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Pileći file
1 
Paprika
200  g
Pirinač
7  sup. Kašike

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
89.13 g
Energija
639.18 kcal
Masti
18.26 g
Belančevina
27.34 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

10 Мinuta
  • Korak 1

    7 Min
    Iseći pileći file na kockice i propržiti dok ne porumeni (5 min). Teriyaki piletina na japanski način
  • Korak 2

    2 Min
    Potom dodati jednu isečenu papriku (100g) i pržiti još 2-3 minuta. Teriyaki piletina na japanski način
  • Korak 3

    1 Min
    Dodati MAGGI Teriyaki sos (6-7 kašika) i kuvati još 2 min. Savet kuvara: Poslužiti uz 200g kuvanog pirinča. Posuti susamom ili mladim lukom. Teriyaki piletina na japanski način
Teriyaki piletina na japanski način

Korak 1 od 3

Sastojci: Pileće meso, Crvena paprika

Iseći pileći file na kockice i propržiti dok ne porumeni (5 min).

Teriyaki piletina na japanski način

Korak 2 od 3

Sastojci: Pileće meso, MAGGI Teriyaki sos, Crvena paprika

Potom dodati jednu isečenu papriku (100g) i pržiti još 2-3 minuta.

Teriyaki piletina na japanski način

Korak 3 od 3

Sastojci: Pileće meso, MAGGI Teriyaki sos, Pirinač, Crvena paprika

Dodati MAGGI Teriyaki sos (6-7 kašika) i kuvati još 2 min. Savet kuvara: Poslužiti uz 200g kuvanog pirinča. Posuti susamom ili mladim lukom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.