Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Zapečeni karfiol sa 4 vrste sira
29 min
Lako
Add recipe
Nazad
38 6.4g / 38%
34 13.2g / 34%
28 11.3g / 28%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Zapečeni karfiol sa 4 vrste sira

(0)
29 Min
Lako
Povrće je uvek dobar izbor tokom teških letnjih dana. Danas vam predstavljamo recept za zapečeni karfiol sa C idejom piletina 4 vrste sira!

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  drška
Brokoli
1  glava
Karfiol
5  g
15  grančice
Peršun
4 
Jaje
40  g
Kisela pavlaka

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
13.21 g
Energija
149.12 kcal
Masti
6.47 g
Belančevina
11.32 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

29 Мinuta
  • Priprema brokolija i karfiola

    3 Min
    Oprati brokoli, a potom odvojiti cvetove i staviti ih u ključalu vodu da se kuvaju 3 minuta. Kuvani brokoli izrendati sa malo vode i napraviti da bude ređi pire.
  • Priprema karfiola

    3 Min
    Oprati karfiol i odvojiti cvetove, pa ih staviti u ključalu vodu da se kuvaju 3 minuta, a potom ocediti.
  • Smesa 4 sira

    3 Min
    Sadržaj kesice C ideja za Piletinu 4 sira rastvoriti u pavlaci za kuvanje i mleku. Potom u smesu dodati jaja, pire od brokolija i sitno naseckan peršun. Sve promešati i začiniti C biberom, soli i Začinom C.
  • Pećnica

    20 Min
    U podmazan pleh staviti skuvani karfiol i preliti smesom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.
Zapečeni karfiol sa 4 vrste sira

Priprema brokolija i karfiola od 4

Priprema brokolija i  karfiola Priprema brokolija i  karfiola
Sastojci: Karfiol, Brokoli

Oprati brokoli, a potom odvojiti cvetove i staviti ih u ključalu vodu da se kuvaju 3 minuta. Kuvani brokoli izrendati sa malo vode i napraviti da bude ređi pire.

Zapečeni karfiol sa 4 vrste sira

Priprema karfiola od 4

Priprema karfiola
Sastojci: Karfiol

Oprati karfiol i odvojiti cvetove, pa ih staviti u ključalu vodu da se kuvaju 3 minuta, a potom ocediti.

Zapečeni karfiol sa 4 vrste sira

Smesa 4 sira od 4

Smesa 4 sira
Sastojci: C ideja za piletinu 4 vrste sira, Začin C, C mleveni crni biber, Peršun

Sadržaj kesice C ideja za Piletinu 4 sira rastvoriti u pavlaci za kuvanje i mleku. Potom u smesu dodati jaja, pire od brokolija i sitno naseckan peršun. Sve promešati i začiniti C biberom, soli i Začinom C.

Zapečeni karfiol sa 4 vrste sira

Pećnica od 4

Pećnica

U podmazan pleh staviti skuvani karfiol i preliti smesom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.