Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Riba u zdeli

Riba

Riba je bogata proteinima, koristi se širom sveta i u najrazličitijim oblicima.

Jedan od najvažnijih sastojaka ribe svakako jesu omega-3 masne kiseline. Ovo je element koji organizam ne može sam da stvori, ali se zato može uneti konzumiranjem ribe, avokada, čija semenki i drugih namirnica. Generalno, blagodeti konzumiranja ribe su poboljšanje cirkulacije i jačanje srca, što umanjuje rizik od srčanog udara. Riba je jedini životinjski protein koji se može jesti i tokom određenih posta. Ti dani nazivaju se razrešeni na ribu. Najpopularniji načini pripreme ribe su pohovanje ili spremanje u rerni, ali postoji još mnogo načina na koje se ova namirnica može spremiti. Riba se može jesti i sirova, konzervisana ili kuvana.

Sirova riba

Riba se u sirovom obliku konzumira kao suši, japansko jelo koje se rado jede širom planete. Suši se najčešće servira u obliku rolnica koje sadrže pirinač, alge, povrće, ribu ili druge sastojke. Za pripremu sušija se najčešće koriste tuna ili losos.

Konzervisana riba

Konzervisana riba je najčešće dimljena ili marinirana. Haringa, skuša ili losos su odličan izbor konzervisane ribe.

Kuvanje

Riba se može spremati u rerni, može se kuvati za riblju čorbu ili pržiti. Kada se sprema u rerni, odlično se slaže sa povrćem i sosom koji mesu daje karakterističan ukus (šaran) ili običnim sosom na bazi meda (losos).

U Velikoj Britaniji su najpopularniji prženi fileti ribe servirani uz krompiriće. Da biste napravili hrskave i ukusne krompiriće, uvaljajte ih u mešavinu kukuruznog brašna i prezli, u koju možete dodati svoje omiljene začine. Na ovaj način se nabolje spremaju šaran, karaš ili pastrmka. Šaran je, pak, najbolji izbor za ukusnu riblju čorbu!

Salata sa oslićem

Salata sa oslićem

Zbog svojih hranljivih vrednosti, riba bi trebalo da bude sastavni deo našeg jelovnika bar dva puta nedeljno. Predstavljamo vam letnji recept za salatu sa oslićem koja će vas osvežiti ove nedelje.
Pročitajte više
Pastrmka u vinu

Pastrmka u vinu

Kako biste spremili ukusnu ribu potrebno je malo veštine i znanja, stoga najbolje da pratite naš recept i uživate u ovom nedeljnom ručku.
Pročitajte više
  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja
  • Izjava o pristupačnosti