Grilovani losos

(0)
25Min
Lako
Ne morate ići u skupe restorane da biste priredili gala roštilj za sebe i svoje prijatelje. Sledite ovaj jednostavni recept i zasenite sve sa par kulinarskih trikova u kojima će vam pomoći Thomy tartar sos.

Sastojci

-
4 porcije
+

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija: Ovde

1  Kg
Losos
20  g
C Senf
3  kaf. Kašičica
Sos Od Soje
6  kaf. Kašičica
Maslinovo ulje
20  g
Thomy Tartar u kesici

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
Sastojci su sada kopirani
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
404.01 kcal
Ugljeni hidrati
1.12 g
Belančevina
51.83 g
Masti
19.93 g
Informacije po porciiji
Hajde da kuvamo

Uputstvo

25 Мinuta
Korak 1
15 Min
U posebnoj posudi pomešajte senf, soja sos i maslinovo ulje Iznječite beli luk i sve pomešajte dok se masa ne izjednači. Prethodno isečene komade lososa dobro natopite marinadom i stavite da odstoji minimum 10 minuta.
Korak 2
5 Min
Zagrejte gril tiganj na srednjoj temperaturi i stavite malo ulja, tek doliko da se losos ne bi lepio. Lagano pecite komade ribe sa svake strane po 4-5 minuta i pažljivo okrećite. Preporučujemo da prvo krenete sa pečenjem one strane na kojoj se nalazi koža.
Korak 3
5 Min
Kada losos porumeni, prebacite ga na veliki tanjir i prelijte ostatkom marinade. Ostavite da odstoji još par minuta i začinite Thomy tartar sosom na kraju. Uklonite kožu i služite toplo, uz prilog od rukole, limuna ili kuvane blitve.
Grilovani losos

Korak 1 od 3

Korak  1 Korak  1
Sastojci: Sos Od Soje, Maslinovo ulje, C Senf

U posebnoj posudi pomešajte senf, soja sos i maslinovo ulje Iznječite beli luk i sve pomešajte dok se masa ne izjednači. Prethodno isečene komade lososa dobro natopite marinadom i stavite da odstoji minimum 10 minuta.

Grilovani losos

Korak 2 od 3

Korak  2
Sastojci: Losos

Zagrejte gril tiganj na srednjoj temperaturi i stavite malo ulja, tek doliko da se losos ne bi lepio. Lagano pecite komade ribe sa svake strane po 4-5 minuta i pažljivo okrećite. Preporučujemo da prvo krenete sa pečenjem one strane na kojoj se nalazi koža.

Grilovani losos

Korak 3 od 3

Korak  3
Sastojci: Thomy Tartar u kesici

Kada losos porumeni, prebacite ga na veliki tanjir i prelijte ostatkom marinade. Ostavite da odstoji još par minuta i začinite Thomy tartar sosom na kraju. Uklonite kožu i služite toplo, uz prilog od rukole, limuna ili kuvane blitve.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
4
Da li biste preporučili ovaj prijatelju?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
Image CAPTCHA
Molimo ispunite captcha polje