Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Bundeva rižoto
Rižoto od bundeve
25 min
Srednje
Add recipe
Nazad
17 7.1g / 17%
75 68g / 75%
8 7.4g / 8%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Rižoto od bundeve

(0)
25 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Dugi pirinač
300  g
Bundeva
1 
Luk
100  mg
Belo vino
1  porcija
Puter
1  sup. Kašika
Maslinovo ulje

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
68.09 g
Energija
363.93 kcal
Masti
7.17 g
Belančevina
7.43 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

25 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Skuvajte C bistru kokošiju supu.
  • Korak 2

    5 Min
    Iseckajte luk na sitne kocke i isecite bundevu.
  • Korak 3

    5 Min
    Sipajte u šerpu malo maslinovog ulja i komadić putera i dodajte crni luk, prodinstajte ga, pa dodajte pirinač i sve dobro promešajte.
  • Korak 4

    10 Min
    Kada pirinač omekša, prelijte vinom i ostavite da se krčka dok alkohol ne ispari. Pirinač lagano i povremeno nalivajte C bistrom kokošijom supom sve dok pirinač ne bude kuvan.
Rižoto od bundeve

Korak 1 od 4

Korak  1
Sastojci: C kokošija supa

Skuvajte C bistru kokošiju supu.

Rižoto od bundeve

Korak 2 od 4

Korak  2 Korak  2
Sastojci: Crni luk, Bundeva

Iseckajte luk na sitne kocke i isecite bundevu.

Rižoto od bundeve

Korak 3 od 4

Korak  3
Sastojci: Puter, Maslinovo ulje, Crni luk, Pirinač

Sipajte u šerpu malo maslinovog ulja i komadić putera i dodajte crni luk, prodinstajte ga, pa dodajte pirinač i sve dobro promešajte.

Rižoto od bundeve

Korak 4 od 4

Korak  4
Sastojci: Pirinač, C kokošija supa, Belo vino

Kada pirinač omekša, prelijte vinom i ostavite da se krčka dok alkohol ne ispari. Pirinač lagano i povremeno nalivajte C bistrom kokošijom supom sve dok pirinač ne bude kuvan.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.