Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Pasulj iz rerne
Pasulj iz rerne
77 min
Srednje
Add recipe
Nazad
24 8.8g / 24%
60 48.2g / 60%
16 13.3g / 16%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Pasulj iz rerne

(1)
77 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Beli pasulj
30  g
Suncokretovo Ulje
1  Kg
Luk
3 
Čena belog luka
1  g
Lovorov List
200  g
Paradajz

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
48.26 g
Energija
293.23 kcal
Masti
8.84 g
Belančevina
13.39 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

77 Мinuta
  • Priprema pasulja

    15 Min
    Pasulj stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuvajte do ključanja.
  • Kuvanje pasulja

    10 Min
    Ocedite pasulj i nalijte vrelom vodom, pa kuvajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocedite.
  • Dinstanje i začini

    5 Min
    Dok se pasulj kuva, prodinstajte crni luk na delu ulja, pa dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.
  • Zaprška

    15 Min
    Skuvani pasulj propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.
  • Priprema za rernu

    2 Min
    Dodajte iseckan beli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu činiju, prethodno podmazanu uljem .
  • Zapečeni pasulj

    30 Min
    Pasulj zapecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Pasulj iz rerne

Priprema pasulja od 6

Priprema pasulja
Sastojci: Beli pasulj

Pasulj stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuvajte do ključanja.

Pasulj iz rerne

Kuvanje pasulja od 6

Kuvanje pasulja
Sastojci: Beli pasulj

Ocedite pasulj i nalijte vrelom vodom, pa kuvajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocedite.

Pasulj iz rerne

Dinstanje i začini od 6

Dinstanje i začini
Sastojci: Crni luk, Ulje suncokreta

Dok se pasulj kuva, prodinstajte crni luk na delu ulja, pa dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.

Pasulj iz rerne

Zaprška od 6

Zaprška
Sastojci: Crni luk, Beli pasulj, Ulje suncokreta

Skuvani pasulj propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.

Pasulj iz rerne

Priprema za rernu od 6

Priprema za rernu
Sastojci: Beli luk, Čeri paradajz

Dodajte iseckan beli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu činiju, prethodno podmazanu uljem .

Pasulj iz rerne

Zapečeni pasulj od 6

Zapečeni pasulj Zapečeni pasulj

Pasulj zapecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.