Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Špikovana praseća plećka
125 min
Srednje
Add recipe
Nazad
44 23.7g / 44%
19 23.6g / 19%
37 44.4g / 37%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Špikovana praseća plećka

(0)
125 Min
Srednje
Dobili smo poziv od Miloša Bikovića za novogodišnju večeru. Pogledajte kako se snašao sa pripremom jednog prazničnog recepta u kome je cela ekipa uživala.

Sastojci

8 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 8 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  Kg
Svinjska plećka
200  g
Slanina
1  Kg
Krompir
2  sup. Kašike
2  sup. Kašike
Maslinovo ulje
2  kaf. Kašičica
Ruzmarin
1 
Limun
2 
Čena belog luka
1  kaf. Kašičica
Žalfija

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
23.65 g
Energija
494.21 kcal
Masti
23.73 g
Belančevina
44.44 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

125 Мinuta
 • Korak 1

  15 Min
  Oljuštite krompir, isecite ga, potopite u vodu i postavite u vatrostalnu posudu. Isecite slaninicu na kocke i položite preko krompira kako bi pustila soft. Špikovana praseća plećka
 • Korak 2

  5 Min
  Sada je na redu špikovanje: 3 čena belog luka sitno isecite i ubacite u avan. Dodajte nekoliko listova žalfije i stabljiku ruzmarina. Začinite C biberom i Začinom C. Dodajte malo maslinovog ulja i izgnječite u avanu. Isto možete učiniti i u blenderu. Ukoliko vam je nadev suv, dodajte malo vode. Špikovana praseća plećka
 • Korak 3

  10 Min
  Zasecite plećku nožem i nanesite pripremljeni fil. Dobro popunite sve rupice da bi meso upilo sastojke. Špikovana praseća plećka
 • Korak 4

  90 Min
  Položite meso na krompir i dolijte još malo vode preko krompira. Stavite sve u rernu zagrejanu na 190 stepeni. Proveravajte meso dok se peče. Potrebno je oko sat i po vremena da meso bude gotovo. Špikovana praseća plećka
 • Korak 5

  5 Min
  Sada je na redu salata: oljuštite i izrendajte celer, kupus i jabuku. Dodajte C senf i začinite limunom. Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka

Korak 1 od 5

Korak 1 Korak 1
Sastojci: Slanina, Krompir

Oljuštite krompir, isecite ga, potopite u vodu i postavite u vatrostalnu posudu. Isecite slaninicu na kocke i položite preko krompira kako bi pustila soft.

Špikovana praseća plećka

Korak 2 od 5

Korak 2
Sastojci: Maslinovo ulje, Začin C univerzalni začin kesica 250g, C mleveni crni biber kesica 10g, Ruzmarin, Žalfija, Čena belog luka

Sada je na redu špikovanje: 3 čena belog luka sitno isecite i ubacite u avan. Dodajte nekoliko listova žalfije i stabljiku ruzmarina. Začinite C biberom i Začinom C. Dodajte malo maslinovog ulja i izgnječite u avanu. Isto možete učiniti i u blenderu. Ukoliko vam je nadev suv, dodajte malo vode.

Špikovana praseća plećka

Korak 3 od 5

Korak 3 Korak 3
Sastojci: Žalfija, Čena belog luka, Ruzmarin, Maslinovo ulje, Začin C univerzalni začin kesica 250g, C mleveni crni biber kesica 10g, Svinjska plećka

Zasecite plećku nožem i nanesite pripremljeni fil. Dobro popunite sve rupice da bi meso upilo sastojke.

Špikovana praseća plećka

Korak 4 od 5

Korak 4
Sastojci: Krompir, Slanina, Svinjska plećka

Položite meso na krompir i dolijte još malo vode preko krompira. Stavite sve u rernu zagrejanu na 190 stepeni. Proveravajte meso dok se peče. Potrebno je oko sat i po vremena da meso bude gotovo.

Špikovana praseća plećka

Korak 5 od 5

Korak 5
Sastojci: C Senf, Limun

Sada je na redu salata: oljuštite i izrendajte celer, kupus i jabuku. Dodajte C senf i začinite limunom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.