Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga
  • Recepti
  • Magazin
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • C
  • Prijavljivanje
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Špikovana praseća plećka
Video recept

Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka
70 od 100
Izbalansirajte svoj obrok
X
MyMenu IQ™
70 od 100
Veoma izbalansiran obrok
Vaš obrok je dobro izbalansiran

Izbalansirajte svoj obrok

Dodatak
dodati u obrok
Pogledajte kombinovane recepte
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad

Želite da znate više o MyMenu IQ™?

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?
Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)
Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.
Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)
Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.
MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Šta je prikaz energetskih vrednosti?

Ugljeni hidrati
23.6g / 19%
Belančevina
44.4g / 37%
Masti
23.7g / 43%
Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Saveti za ishranu

  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!
  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje, ukuse, hrskavost i hranjive materije? Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!
x
MyMenu IQ™

Špikovana praseća plećka

+

Špikovana praseća plećka

Vratite se nazad

Špikovana praseća plećka

(0)
125Min
Srednje
Adimo
Dobili smo poziv od Miloša Bikovića za novogodišnju večeru. Pogledajte kako se snašao sa pripremom jednog prazničnog recepta u kome je cela ekipa uživala.

Sastojci

8 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 8 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  Kg
Svinjska plećka
200  g
Slanina
1  Kg
Krompir
2  kaf. Kašičica
Začin C univerzalni začin kesica 250g
2  sup. Kašike
C Senf
5  g
C crni biber u zrnu
2  sup. Kašike
Maslinovo ulje
2  kaf. Kašičica
Ruzmarin
1 
Limun
2 
Čena belog luka
1  kaf. Kašičica
Žalfija
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
494.21 kcal
Ugljeni hidrati
23.65 g
Belančevina
44.44 g
Masti
23.73 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

125 Мinuta
  • Korak 1

    15 Min
    Oljuštite krompir, isecite ga, potopite u vodu i postavite u vatrostalnu posudu. Isecite slaninicu na kocke i položite preko krompira kako bi pustila soft. Špikovana praseća plećka
  • Korak 2

    5 Min
    Sada je na redu špikovanje: 3 čena belog luka sitno isecite i ubacite u avan. Dodajte nekoliko listova žalfije i stabljiku ruzmarina. Začinite C biberom i Začinom C. Dodajte malo maslinovog ulja i izgnječite u avanu. Isto možete učiniti i u blenderu. Ukoliko vam je nadev suv, dodajte malo vode. Špikovana praseća plećka
  • Korak 3

    10 Min
    Zasecite plećku nožem i nanesite pripremljeni fil. Dobro popunite sve rupice da bi meso upilo sastojke. Špikovana praseća plećka
  • Korak 4

    90 Min
    Položite meso na krompir i dolijte još malo vode preko krompira. Stavite sve u rernu zagrejanu na 190 stepeni. Proveravajte meso dok se peče. Potrebno je oko sat i po vremena da meso bude gotovo. Špikovana praseća plećka
  • Korak 5

    5 Min
    Sada je na redu salata: oljuštite i izrendajte celer, kupus i jabuku. Dodajte C senf i začinite limunom. Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka

Korak 1 od 5

Korak  1 Korak  1
Sastojci: Slanina, Krompir

Oljuštite krompir, isecite ga, potopite u vodu i postavite u vatrostalnu posudu. Isecite slaninicu na kocke i položite preko krompira kako bi pustila soft.

Špikovana praseća plećka

Korak 2 od 5

Korak  2
Sastojci: Maslinovo ulje, Začin C univerzalni začin kesica 250g, C crni biber u zrnu, Ruzmarin, Žalfija, Čena belog luka

Sada je na redu špikovanje: 3 čena belog luka sitno isecite i ubacite u avan. Dodajte nekoliko listova žalfije i stabljiku ruzmarina. Začinite C biberom i Začinom C. Dodajte malo maslinovog ulja i izgnječite u avanu. Isto možete učiniti i u blenderu. Ukoliko vam je nadev suv, dodajte malo vode.

Špikovana praseća plećka

Korak 3 od 5

Korak  3 Korak  3
Sastojci: Žalfija, Čena belog luka, Ruzmarin, Maslinovo ulje, Začin C univerzalni začin kesica 250g, C crni biber u zrnu, Svinjska plećka

Zasecite plećku nožem i nanesite pripremljeni fil. Dobro popunite sve rupice da bi meso upilo sastojke.

Špikovana praseća plećka

Korak 4 od 5

Korak  4
Sastojci: Krompir, Slanina, Svinjska plećka

Položite meso na krompir i dolijte još malo vode preko krompira. Stavite sve u rernu zagrejanu na 190 stepeni. Proveravajte meso dok se peče. Potrebno je oko sat i po vremena da meso bude gotovo.

Špikovana praseća plećka

Korak 5 od 5

Korak  5
Sastojci: C Senf, Limun

Sada je na redu salata: oljuštite i izrendajte celer, kupus i jabuku. Dodajte C senf i začinite limunom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
4 + 0 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Balkanska
  • Glavno jelo
  • Globalna
  • Nacionalna
  • Nova godina
  • Porodica
  • Porodični obrok
  • Proslava
  • Ručak
  • Vepřové
  • Z trouby

Još interesantnih recepata

Pokaži još recepata

  • Musaka od krompira

    Musaka od krompira

    70 Min Srednje
  • Svinjski kare sa povrćem

    Svinjski kare sa povrćem

    130 Min Srednje
  • Špikovana jagnjetina

    Špikovana jagnjetina

    115 Min Srednje
  • Uskršnja jagnjetina

    Uskršnja jagnjetina

    220 Min Srednje

Pokaži još recepata

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja