Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Nazad
Your Selection (1)
Pasulj iz rerne
Pasulj iz rerne
77 min
Srednje
Add recipe
Nazad
24 8.8g / 24%
60 48.2g / 60%
16 13.3g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pasulj iz rerne

(1)
77 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Beli pasulj
30  g
Suncokretovo Ulje
1  Kg
Luk
3 
Čena belog luka
1  g
Lovorov List
200  g
Paradajz

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
48.26 g
Energija
293.23 kcal
Masti
8.84 g
Belančevina
13.39 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

77 Мinuta
  • Priprema pasulja

    15 Min
    Pasulj stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuvajte do ključanja.
  • Kuvanje pasulja

    10 Min
    Ocedite pasulj i nalijte vrelom vodom, pa kuvajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocedite.
  • Dinstanje i začini

    5 Min
    Dok se pasulj kuva, prodinstajte crni luk na delu ulja, pa dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.
  • Zaprška

    15 Min
    Skuvani pasulj propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.
  • Priprema za rernu

    2 Min
    Dodajte iseckan beli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu činiju, prethodno podmazanu uljem .
  • Zapečeni pasulj

    30 Min
    Pasulj zapecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Pasulj iz rerne

Priprema pasulja od 6

Priprema pasulja
Sastojci: Pasulj

Pasulj stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuvajte do ključanja.

Pasulj iz rerne

Kuvanje pasulja od 6

Kuvanje pasulja
Sastojci: Pasulj

Ocedite pasulj i nalijte vrelom vodom, pa kuvajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocedite.

Pasulj iz rerne

Dinstanje i začini od 6

Dinstanje i začini
Sastojci: Crni luk, Ulje suncokreta

Dok se pasulj kuva, prodinstajte crni luk na delu ulja, pa dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu.

Pasulj iz rerne

Zaprška od 6

Zaprška
Sastojci: Crni luk, Pasulj, Ulje suncokreta

Skuvani pasulj propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.

Pasulj iz rerne

Priprema za rernu od 6

Priprema za rernu
Sastojci: Beli luk, Paradajz

Dodajte iseckan beli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu činiju, prethodno podmazanu uljem .

Pasulj iz rerne

Zapečeni pasulj od 6

Zapečeni pasulj Zapečeni pasulj

Pasulj zapecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.