Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga
  • Recepti
  • Magazin
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • C
  • Prijavljivanje
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Salata mimoza

Salata mimoza

(0)
40Min
Lako
Adimo
Praznici nam stižu a sa njima i prava praznična jela! Predstavljamo Vam naš recept za mimoza salatu savršenu za Vašu uskršnju trpezu!

Sastojci

10 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 10 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Krompir
3 
Jaja
300  g
Pavlaka
300  g
Šunka
50  g
Gauda sir
70  g
Thomy majonez
2  g
So
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Energija
251.06 kcal
Ugljeni hidrati
25.22 g
Belančevina
11.43 g
Masti
11.81 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

40 Мinuta
  • Korak 1

    15 Min
    Krompir skuvajte u ljusci, ocedite, sačekajte da se malo ohladi i oljuštite.
  • Korak 2

    5 Min
    Pomešajte majonez i kiselu pavlaku, posolite i snažno mutite da se dobro sjedine.
  • Korak 3

    20 Min
    Posebno izrendajte ohlađeni kuvani krompir, gauda sir, kuvana jaja i šunku. U veću posudu za salatu prvo sipajte trećinu krompira, dodajte trećinu izrendanih kuvanih jaja, trećinu kačkavalja i trećinu šunke, pa sve prelijte delom pripremljene mešavine majoneza i pavlake. Postupak ponovite još dva puta da potrošite sav materijal, pazeći da na vrhu bude sloj izrendanih jaja i istruganog gauda sira.
Salata mimoza

Korak 1 od 3

Korak  1 Korak  1
Sastojci: Krompir

Krompir skuvajte u ljusci, ocedite, sačekajte da se malo ohladi i oljuštite.

Salata mimoza

Korak 2 od 3

Korak  2 Korak  2
Sastojci: Pavlaka, Thomy majonez

Pomešajte majonez i kiselu pavlaku, posolite i snažno mutite da se dobro sjedine.

Salata mimoza

Korak 3 od 3

Korak  3 Korak  3
Sastojci: Jaja, Šunka, Gauda sir

Posebno izrendajte ohlađeni kuvani krompir, gauda sir, kuvana jaja i šunku. U veću posudu za salatu prvo sipajte trećinu krompira, dodajte trećinu izrendanih kuvanih jaja, trećinu kačkavalja i trećinu šunke, pa sve prelijte delom pripremljene mešavine majoneza i pavlake. Postupak ponovite još dva puta da potrošite sav materijal, pazeći da na vrhu bude sloj izrendanih jaja i istruganog gauda sira.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
20 + 0 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Apetajzer
  • Evropska
  • Jesen
  • Lako
  • Leto
  • Popodne
  • Porodica
  • Porodični obrok
  • Proleće
  • Ručak
  • Salát
  • Salata
  • Uskrs

Još interesantnih recepata

Pokaži još recepata

  • Salata od praziluka

    Salata od praziluka

    15 Min Lako
  • Musaka od krompira

    Musaka od krompira

    70 Min Srednje
  • Sarma od vinove loze

    Sarma od vinove loze

    120 Min Srednje
  • Špikovana praseća plećka

    Špikovana praseća plećka

    125 Min Srednje

Pokaži još recepata

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja