Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Špikovana jagnjetina
115 min
Srednje
Add recipe
Nazad
58 29.6g / 58%
8 9.5g / 8%
34 40.6g / 34%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Špikovana jagnjetina

(0)
115 Min
Srednje
Jagnjetina je tradicionalni sastojak svakog uskršnjeg ručka. Pripremite ovo jelo za predstojeće praznike i uživajte sa svojom porodicom. Prijatno!

Sastojci

10 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 10 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  Kg
Jagnjetina
400  g
Krompira
200  g
Šargarepa
1  c
Maslinovo ulje
1  kaf. Kašičica
1  prstohvat
10  g
Ruzmarin
2.5  šolje
Voda
1  Češanj
Beli luk

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
9.56 g
Energija
464.71 kcal
Masti
29.69 g
Belančevina
40.69 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

115 Мinuta
  • Začiniti jagnjetinu

    10 Min
    Jagnetinu začinite C Biberom i Začinom C iz bašte pa je ostavite da ostoji 2 sata u frižideru
  • Špikujte jagnjetinu

    10 Min
    Izvadite jagnjetinu iz frižidera pa je špikujte ruzmarinom i belim lukom
  • Dodajte povrće i začinite

    5 Min
    Operite i oljuštite krompir i šargarepu, pa isecite na krupnije komade i dodajte u pleh sa jagnjetinom, Začinom C iz bašte i C biberom.
  • Ispecite jagnjetinu

    90 Min
    Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte pola čaše vode pa stavite da se peče na 190c 90 minuta (okrenite meso posle nekih 45 minuta pečenja). Špikovana jagnjetina
Špikovana jagnjetina

Začiniti jagnjetinu od 4

Začiniti jagnjetinu
Sastojci: Jagnjetina, Začin C iz bašte, C Mleveni crni biber 5g

Jagnetinu začinite C Biberom i Začinom C iz bašte pa je ostavite da ostoji 2 sata u frižideru

Špikovana jagnjetina

Špikujte jagnjetinu od 4

Špikujte jagnjetinu
Sastojci: Ruzmarin, Jagnjetina, Čena belog luka

Izvadite jagnjetinu iz frižidera pa je špikujte ruzmarinom i belim lukom

Špikovana jagnjetina

Dodajte povrće i začinite od 4

Dodajte povrće i začinite Dodajte povrće i začinite
Sastojci: Krompir, Začin C iz bašte, Šargarepa, C Mleveni crni biber 5g

Operite i oljuštite krompir i šargarepu, pa isecite na krupnije komade i dodajte u pleh sa jagnjetinom, Začinom C iz bašte i C biberom.

Špikovana jagnjetina

Ispecite jagnjetinu od 4

Ispecite jagnjetinu Ispecite jagnjetinu
Sastojci: Voda, Maslinovo ulje

Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte pola čaše vode pa stavite da se peče na 190c 90 minuta (okrenite meso posle nekih 45 minuta pečenja).

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.