Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

(0)
115 Min
Srednje
Kupi sada
Za letnji porodični ručak spremite lagano vegi jelo - vegetarijanske lazanje od plavog patlidžana.
Kupi sada

Sastojci

6 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 6 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Plavi patlidžan
3  Češanja
Beli luk
1 
Crni luk
1  sup. Kašika
Maslinovo ulje
2  kaf. Kašičica
Origano
800  g
Sos od paradajza
5  g
C crni biber - mleveni
1  sup. Kašika
Parmesan
1 
Jaje
6  grančice
Peršun
100  g
Mocarela
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
53.7 g
Energija
264 kcal
Masti
3.9 g
Belančevina
10.8 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

115 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  • Korak 2

    45 Min
    Isecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.
  • Korak 3

    10 Min
    Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte beli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa solju i C biberom i kuvajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuvajte dok ne proključa.
  • Korak 4

    5 Min
    U posudi srednje veličine pomešajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i C biberom po ukusu.
  • Korak 5

    10 Min
    U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko poslednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mozarelu i parmezan.
  • Korak 6

    35 Min
    Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.
  • Korak 7

    5 Min
    Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!
Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 1 od 7

Korak  1

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 2 od 7

Korak  2 Korak  2
Sastojci: Patlidžan

Isecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 3 od 7

Korak  3
Sastojci: Luk, Beli luk, Origano , C mleveni crni biber, Sos od paradajza

Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte beli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa solju i C biberom i kuvajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuvajte dok ne proključa.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 4 od 7

Korak  4
Sastojci: Peršun, Jaje, Parmesan

U posudi srednje veličine pomešajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i C biberom po ukusu.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 5 od 7

Korak  5

U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko poslednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mozarelu i parmezan.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 6 od 7

Korak  6 Korak  6 Korak  6

Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 7 od 7

Korak  7 Korak  7 Korak  7

Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Da li biste preporučili ovu stavku?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih datoteku.
3 + 3 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Bogato vlaknima
  • Glavno jelo
  • Ispod 300 kcal
  • Italijanska kuhinja
  • Iz rerne
  • Izvor proteina
  • Izvor vlakana
  • Jesen
  • Leto
  • Mediteranska kuhinja
  • Na bazi paradajza
  • Popodnevni obrok
  • Porcija Povrća / Voća
  • Porodični obrok
  • Prijatelji
  • Proleće
  • Proslava
  • Romantično veče
  • Ručak
  • Set obroka
  • Sir
  • Testenina / Nudle
  • Večera
  • Večera
  • Vikendi

Još interesantnih recepata

Pokaži još recepata

  • Vegeterijanske taljatele

    Vegeterijanske taljatele

    30 Min Lako

Pokaži još recepata

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja