Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Nazad
11 3.8g / 11%
74 53.7g / 74%
15 10.7g / 15%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

(0)
115 Min
Srednje

Sastojci

6 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 6 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Plavi patlidžan
3  Češanja
Beli luk
1 
Crni luk
1  sup. Kašika
Maslinovo ulje
2  kaf. Kašičica
Origano
800  g
Sos od paradajza
1  sup. Kašika
Parmesan
1 
Jaje
6  grančice
Peršun
100  g
Mocarela

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
53.71 g
Energija
264.04 kcal
Masti
3.87 g
Belančevina
10.78 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

115 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  • Korak 2

    45 Min
    Isecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.
  • Korak 3

    10 Min
    Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte beli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa solju i C biberom i kuvajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuvajte dok ne proključa.
  • Korak 4

    5 Min
    U posudi srednje veličine pomešajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i C biberom po ukusu.
  • Korak 5

    10 Min
    U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko poslednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mozarelu i parmezan.
  • Korak 6

    35 Min
    Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.
  • Korak 7

    5 Min
    Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!
Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 1 od 7

Korak  1

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 2 od 7

Korak  2 Korak  2
Sastojci: Patlidžan

Isecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 3 od 7

Korak  3
Sastojci: Luk, Beli luk, Origano , C mleveni crni biber, Sos od paradajza

Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte beli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa solju i C biberom i kuvajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuvajte dok ne proključa.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 4 od 7

Korak  4
Sastojci: Peršun, Jaje, Parmesan

U posudi srednje veličine pomešajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i C biberom po ukusu.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 5 od 7

Korak  5

U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko poslednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mozarelu i parmezan.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 6 od 7

Korak  6 Korak  6 Korak  6

Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Korak 7 od 7

Korak  7 Korak  7 Korak  7

Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.