Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Gulaš od juneće džigerice
25 min
Srednje
Add recipe
Nazad
71 26.2g / 71%
14 11.9g / 14%
15 13g / 15%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Gulaš od juneće džigerice

(0)
25 Min
Srednje

Sastojci

6 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 6 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Džigerica
2 
Crni luk
1 
Crvena paprika
2 
Šargarepa
400  g
Šampinjoni
3  g
2  sup. Kašike
Suncokretovo ulje

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
11.92 g
Energija
332.5 kcal
Masti
26.21 g
Belančevina
13.01 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

25 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Crni luk i papriku iseckati na sitne kockice, šampinjone na listiće, džigericu na manje kockice, a šargarepu na kolutove.
  • Korak 2

    5 Min
    U šerpi za kuvanje zagrejati ulje, dodati luk i šargarepu i sve to propržiti i posoliti. Dodati šampinjone i papriku, nastaviti sa dinstanjem, dodati džigericu i naliti pripremljenom supom.
  • Korak 3

    15 Min
    Kuvati uz povremeno mešanje dok džigerica i povrće ne omekša. Pred kraj začiniti začinom C i C biberom. Poslužiti toplo uz testeninu po želji.
Gulaš od juneće džigerice

Korak 1 od 3

Korak  1 Korak  1
Sastojci: Džigerica, Ostaci zelene paprike, Luk, Šargarepa, Pečurke

Crni luk i papriku iseckati na sitne kockice, šampinjone na listiće, džigericu na manje kockice, a šargarepu na kolutove.

Gulaš od juneće džigerice

Korak 2 od 3

Korak  2
Sastojci: Suncokretovo ulje, Začin C, Šargarepa, Luk

U šerpi za kuvanje zagrejati ulje, dodati luk i šargarepu i sve to propržiti i posoliti. Dodati šampinjone i papriku, nastaviti sa dinstanjem, dodati džigericu i naliti pripremljenom supom.

Gulaš od juneće džigerice

Korak 3 od 3

Korak  3
Sastojci: Začin C, C Mleveni crni biber kesica 20g

Kuvati uz povremeno mešanje dok džigerica i povrće ne omekša. Pred kraj začiniti začinom C i C biberom. Poslužiti toplo uz testeninu po želji.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.