Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Pasta sa tikvicama
30 min
Srednje
Add recipe
Nazad
42 24.9g / 42%
38 51.2g / 38%
20 28g / 20%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Pasta sa tikvicama

(0)
30 Min
Srednje

Sastojci

5 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 5 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Piletina
300  g
Pasta
2 
Tikvica
2  Češanja
Beli luk
1 
Luk
150  g
Feta Sir
2  sup. Kašike
Maslinovo ulje

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
51.26 g
Energija
546.01 kcal
Masti
24.94 g
Belančevina
28.04 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

30 Мinuta
  • Korak 1

    5 Min
    Izdinstajte glavicu crnog luka, pa dodati piletinu prethodno isečenu na kockice i začinjenu Začinom C.
  • Korak 2

    3 Min
    Piletini dodajte tikvice iseckane na trakice.
  • Korak 3

    2 Min
    Kada otpuste tikvice vodu, dodajte beli luk, izgnječen ili sitno iseckan.
  • Korak 4

    5 Min
    Dodajte C bosiljak, pa ostavite na srednjoj vatri dok ne ispari voda.
  • Korak 5

    5 Min
    U drugoj činiji skuvajte testeninu. Kada je voda skoro, ali ne skroz isparila iz paste, dodajte pavlaku. Ostavite da se krčka. Posolite.
  • Korak 6

    10 Min
    Testeninu iscedite, i dodajte u posudu sa prelivom. Sve zajedno krčkajte još 10-tak minuta, dok se ne sjedini. Služite sa izdrobljenom fetom, vlašcem i paradajzom.
Pasta sa tikvicama

Korak 1 od 6

Korak  1 Korak  1 Korak  1
Sastojci: Luk, Začin C, Pileći file

Izdinstajte glavicu crnog luka, pa dodati piletinu prethodno isečenu na kockice i začinjenu Začinom C.

Pasta sa tikvicama

Korak 2 od 6

Korak  2 Korak  2 Korak  2
Sastojci: Tikvica

Piletini dodajte tikvice iseckane na trakice.

Pasta sa tikvicama

Korak 3 od 6

Korak  3 Korak  3 Korak  3
Sastojci: Tikvica, Luk

Kada otpuste tikvice vodu, dodajte beli luk, izgnječen ili sitno iseckan.

Pasta sa tikvicama

Korak 4 od 6

Korak  4 Korak  4 Korak  4

Dodajte C bosiljak, pa ostavite na srednjoj vatri dok ne ispari voda.

Pasta sa tikvicama

Korak 5 od 6

Korak  5
Sastojci: Mlinci

U drugoj činiji skuvajte testeninu. Kada je voda skoro, ali ne skroz isparila iz paste, dodajte pavlaku. Ostavite da se krčka. Posolite.

Pasta sa tikvicama

Korak 6 od 6

Korak  6 Korak  6
Sastojci: Feta Sir, Beli luk, Maslinovo ulje

Testeninu iscedite, i dodajte u posudu sa prelivom. Sve zajedno krčkajte još 10-tak minuta, dok se ne sjedini. Služite sa izdrobljenom fetom, vlašcem i paradajzom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.