Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Dobro izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Punjeni patlidžan
47 min
Lako
Add recipe
Nazad
36 11.9g / 36%
40 29.9g / 40%
24 18.3g / 24%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu

Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
 

Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Punjeni patlidžan

(0)
47 Min
Lako
Zbog svoje visoke nutritivne vrednosti, patlidžan je odličan dodatak vašoj trpezi! Poslužite C punjeni patlidžan za ručak ili večeru i uživajte u harmoniji ukusa sa svojim najmilijima!

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Plavi patlidžan
2 
Crni luk
1 
Čen belog luka
30  g
Parmezan
2  šolje
Pire od paradajza
150  g
Mocarela
5  g
10  ml
Maslinovo ulje

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
29.98 g
Energija
286.48 kcal
Masti
11.92 g
Belančevina
18.38 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

47 Мinuta
  • Patlidžan i luk

    2 Min
    Isecite i očistite patlidžan i iseckajte beli luk.
  • Pečenje patlidžana

    20 Min
    Premažite patlidžan maslinovim uljem i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni .
  • Dinstanje i pire

    5 Min
    Na maslinovom ulju prodinstajte unutrašnjost patlidžana i luk pa dodajte paradajz pire i Začin C.
  • Punjenje patlidžana

    5 Min
    Dobijenom smesom napunite patlidžane koje ste ispekli u rerni, dodajte mocarelu i parmezan.
  • Naknadno pečenje patlidžana

    15 Min
    Ponovo zapecite patlidžan u rerni na 200 stepeni narednih 15 minuta.
Punjeni patlidžan

Patlidžan i luk od 5

Patlidžan i luk Patlidžan i luk
Sastojci: Plavi patlidžan

Isecite i očistite patlidžan i iseckajte beli luk.

Punjeni patlidžan

Pečenje patlidžana od 5

Pečenje patlidžana
Sastojci: Maslinovo ulje, Plavi patlidžan

Premažite patlidžan maslinovim uljem i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni .

Punjeni patlidžan

Dinstanje i pire od 5

Dinstanje i pire
Sastojci: Luk, Maslinovo ulje, Pire od paradajza

Na maslinovom ulju prodinstajte unutrašnjost patlidžana i luk pa dodajte paradajz pire i Začin C.

Punjeni patlidžan

Punjenje patlidžana od 5

Punjenje patlidžana
Sastojci: Parmezan Sa Niskim Sadržajem Soli, Plavi patlidžan, Neslana Mocarela

Dobijenom smesom napunite patlidžane koje ste ispekli u rerni, dodajte mocarelu i parmezan.

Punjeni patlidžan

Naknadno pečenje patlidžana od 5

Naknadno pečenje patlidžana
Sastojci: Plavi patlidžan

Ponovo zapecite patlidžan u rerni na 200 stepeni narednih 15 minuta.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.