Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Izbalansirajte svoj obrok
U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.
Šta to znači?
Veoma izbalansiran obrok
Šta to znači?
Sada uživajte u svom obroku!
Nazad
Your Selection (1)
Punjeni krompir sa C idejom za Bolognese
55 min
Srednje
Add recipe
Nazad
49 33.9g / 49%
37 58.4g / 37%
14 22.2g / 14%

Prikaz energetskih vrednosti nam govori koliko makronutrijenata (tj. ugljenih hidrata, proteina i masti) sadrži jedna porcija recepta, kao i koji je njihov relativni udeo (u %) u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije.

Šta je izbalansiran jelovnik?

Izbalansiran jelovnik podrazumeva unošenje raznovrsnih namirnica iz glavnih grupa hrane i dovoljne količine najvažnijih hranljivih materija.

MyMenu IQ™ generiše nutritivni rezultat na osnovu energetske vrednosti i hranljivih materija iz jelovnika, kao i njihov udeo u preporučenom dnevnom unosu 2.000 kcal za prosečnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ je vaš vodič za odabir izbalansiranog jelovnika na skali od 0 do 100, pri čemu se fokus stavlja na glavni obrok.

Šta je MyMenu IQ™ rezultat?

Postoji prostor za poboljšanje (0 - 44)

U ovom jelovniku postoji prostor za pobošljanje balansa hranljivih materija, kako bi se uskladio sa preporukama o ishrani i nutritivnim vrednostima.

Veoma izbalansiran obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

Dobro izbalansiran obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik ima odličan balans hranljivih materija, jer sadrži različite grupe namirnica i najvažnije hranljive materije.

MyMenu IQ™ rezultat važi za digitalne recepte, kao što je navedeno na sajtu. Podaci o sastavu se, za sve sastojke i prehrambene proizvode, zasnivaju na standardnim bazama podataka o sastavu hrane, kao što su USDA SR28 i BLS32, kao i na podacima sa deklaracije proizvoda.

Saveti za ishranu
  • Uživajte u ovom jelu napravljenom od ukusnih, hranjivih i dostupnih lokalnih sastojaka!

  • Znate li kako dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svežih začina na kraju kuvanja možete sačuvati njihove žive boje,  ukuse, hrskavost i hranjive materije?  
    Uživajte u jelu uz dodatak voća bogatog C vitaminom: pomorandže limun, ananas, trešnje, jagode; kako bi vaše telo što bolje iskoristilo gvožđe iz sastojaka!
     

  • Odlično! Ovo jelo ima dovoljne količine ulja i soli, zato nema potrebe još ih dodavati!

Sada uživajte u svom obroku!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Punjeni krompir sa C idejom za Bolognese

(0)
55 Min
Srednje

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizovano za 4 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Kg
Krompir
0.5  c
Suncokretovo Ulje
1  sup. Kašika
Puter
2 
Luk
250  g
Mleveno Meso
1  kesica
C ideja za špagete Bolonjeze
10  grančice
Peršun
1 
Jaje
1 
Praziluk

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
58.43 g
Energija
622.07 kcal
Masti
33.94 g
Belančevina
22.21 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

55 Мinuta
  • Priprema krompira

    10 Min
    Oljuštite krompir, operite ga i prepolovite, pa ga lagano isecite dok se ne zaobli . Pomoću kašike izdubite krompir. Zagrejte malo putera i propržite krompire s obe strane oko dva minuta, pa ih poređajte u podmazan pleh.
  • Dinstanje mesa

    5 Min
    Na kašičici maslaca zapržite sitno naseckani luk, dodajte mleveno meso i nastavite da ga pržite narednih 5 minuta.
  • Bolognese i punjenje krompira

    10 Min
    Sadržaj kesice C ideje za Bolognese razmutite u 300 ml vode pa dodajte u prženo meso kako bi se zajedno ukrčkali. Skinite sa ringle, dodajte so, biber, jaje i sitno sečen paradajz. Ponovo promešajte, a zatim napunite krompir smesom.
  • Pečenje krompira

    30 Min
    Ovako napunjen krompir stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni na 30 minuta. Dodajte malo praziluka kao dekoraciju koja će pojačati ukus.
Punjeni krompir sa C idejom za Bolognese

Priprema krompira od 4

Priprema krompira Priprema krompira Priprema krompira Priprema krompira Priprema krompira Priprema krompira
Sastojci: Krompir

Oljuštite krompir, operite ga i prepolovite, pa ga lagano isecite dok se ne zaobli . Pomoću kašike izdubite krompir. Zagrejte malo putera i propržite krompire s obe strane oko dva minuta, pa ih poređajte u podmazan pleh.

Punjeni krompir sa C idejom za Bolognese

Dinstanje mesa od 4

Dinstanje mesa
Sastojci: Luk, Suncokretovo Ulje, Mleveno Meso

Na kašičici maslaca zapržite sitno naseckani luk, dodajte mleveno meso i nastavite da ga pržite narednih 5 minuta.

Punjeni krompir sa C idejom za Bolognese

Bolognese i punjenje krompira od 4

Bolognese i punjenje krompira Bolognese i punjenje krompira Bolognese i punjenje krompira
Sastojci: Peršun, C mleveni crni biber, C ideja za špagete Bolonjeze

Sadržaj kesice C ideje za Bolognese razmutite u 300 ml vode pa dodajte u prženo meso kako bi se zajedno ukrčkali. Skinite sa ringle, dodajte so, biber, jaje i sitno sečen paradajz. Ponovo promešajte, a zatim napunite krompir smesom.

Punjeni krompir sa C idejom za Bolognese

Pečenje krompira od 4

Pečenje krompira Pečenje krompira
Sastojci: Krompir, Peršun, Suncokretovo Ulje

Ovako napunjen krompir stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni na 30 minuta. Dodajte malo praziluka kao dekoraciju koja će pojačati ukus.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.